VirusTotal Mobile: gespuis detecteren onder Android

Alieke van Sommeren
0

De app VirusTotal Mobile geeft meteen aan het begin al een disclaimer dat de app geen realtime virusscanner is. Maar het is wel een handige tool voor in je toolbox.

De app neemt de hashes van alle apps grondig onder de loep en matcht die met wat er in de database al over bekend is. Het resultaat van die scan verschijnt in de app zelf.

VirusTotal for Android

De interface is simpel en duidelijk: een groene Android-robot betekent dat er geen hit is geweest met de data die in de database aanwezig is, maar een rode robot betekent echter slecht nieuws.

De details bij de herkenning geven aan hoeveel scanners een rode vlag geven en wat er ontdekt is. Als VirusTotal een app niet kent, dan verschijnt er een vraagteken achter de naam en kun je de app uploaden naar VirusTotal. Daar heb je dan wel een account voor nodig.

Let wel op, het herscannen moet je altijd expliciet aangeven, anders wordt er alleen een nieuwe hash-lookup uitgevoerd.

VirusTotal Mobile: Android

Meer over

apps

Deel dit artikel

Lees ook

Azio Retro Compact Keyboard

Het Retro Compact toetsenbord van Azio heeft een hoogwaardig afgewerkte retro-look, maar voldoet aan alle moderne eisen.

12 leuke mobiele games voor onderweg

Er wordt vaak negatief gedaan over mobiele games, maar er zijn zeker positieve uitzonderingen. We willen je een aantal leuke mobiele games aanraden vo...

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er