Externe RAID-behuizing voor twee disks

Daniel Dupré
0

In de externe RAID-behuizing SK-2520 U3.1 van Akitio kun je verschillende RAID-combi’s toepassen door twee disks in te bouwen.

De SK-2520 U3.1 zit degelijk in elkaar: hij is helemaal van aluminium opgetrokken. In onze test haalden we met twee ingebouwde Samsung 850 Pro 256 GB ssd’s in de RAID 1-modus 560 MB/s bij het uitvoeren van leesacties en 520 MB/s bij het schrijven. Dat is niet heel erg slecht, maar de waarden zitten wel flink onder de maximale grens van USB 3.1 Gen 2, oftewel Superspeed+. Naast RAID kun je beide ssd’s als aparte drives gebruiken of juist als één grote drive in de vorm van een JBOD (just a bunch of disks).

In de praktijk

In de RAID 1-configuratie verbruikte het apparaat 3 watt op stand-by. Bij het lezen stopte de teller bij 6 watt tijdens het lezen en bijna 9 watt bij het schrijven. Dat lijkt wat veel voor een usb-apparaat, maar de C-poort ondersteunt apparaten tot 15 watt.

De SK-2520 U3.1 kun je in principe ook op een USB-A-poort aansluiten, maar dan moet je wel de losse voeding gebruiken. Met die voeding kun je ook apparaten opladen met een verbruik van maximaal 15 watt. In onze test werkte dit met een Samsung Galaxy S8 goed, waarmee we ook de gegevens op de drive konden benaderen. De SK-2520 U3.1 is snel en flexibel: in de bays passen harde schijven met een hoogte tot 15 mm, waardoor er ook schijven van 5 TB in passen. Zo kun je er de komende jaren wel mee vooruit. Of je houdt het bij een set ssd’s, als je snel data wilt kunnen kopiëren.

USB RAID-behuizing voor twee drives
FabrikantAkitio, www.akitio.com
ModelnaamMP-SK2520
Afmetingen / gewicht155 × 153 × 22 mm / 362 g

Akitio SK-2520 U3.1

Akitio SK-2520 U3.1 USB RAID-behuizing voor twee drives
Bekijk dit product

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er