Usb-microscoop voor Windows, macOS of Linux

Marco den Teuling
0

usb-microscoop solderen microscoop usbHeb je wat vergroting nodig bij het solderen of heb je andere projecten waarbij een microscoop handig of gewoon leuk is? De usb-microscoop van Andonstar is slechts 1,2 cm dik. Met de meegeleverde opzetstukken is hij ook geschikt als endoscoop.

De usb-microscoop van Andonstar maakt een stevige indruk door zijn metalen, buisvormige behuizing. Het kleine cameraobjectief is omringd door acht witte leds. De helderheid daarvan regel je met een stelwieltje dat is verwerkt in de usb-aansluitkabel.

Zoals gebruikelijk bij de meeste goedkope usb-microscopen is er maar één wieltje, waarmee je tegelijkertijd de vergroting en de focus wijzigt. Andonstar levert een aluminium statief mee waarmee je nauwkeurig de positie van het apparaat kunt verstellen. Daardoor kan de usb-microscoop eenvoudig en stabiel worden scherpgesteld. Het statief heeft alleen horizontaal wat speling.

Voor gebruik als endoscoop worden vijf opzetstukken meegeleverd, waaronder een met een scharnierende spiegel.

De usb-camera wordt herkend als webcam onder Windows, macOS en Linux en levert scherpe beelden met neutrale kleuren. Als weergave-app kun je bijvoorbeeld VLC gebruiken. De fabrikant levert het eenvoudige programma AmCap mee voor Windows om beelden en video’s mee op te nemen. Voor de schappelijke prijs van 60 euro krijg je een veelzijdig inzetbare microscoop. Het Chinese apparaat is te koop via Amazon, eBay en Aliexpress, maar ook via elektor.nl. Er is ook een duurder model (V160, circa 90 euro) dat alleen qua statief anders is uitgevoerd.

Andonstar usb-microscoop A1

Usb-cameramicroscoop met stabiel metalen statief
FabrikantAndonstar, www.andonstar.com
Resolutiemax. 1600 x 1200 pixels
MeegeleverdMetalen statief, vijf opzetstukken, cd
Prijs€ 60

 

Deel dit artikel

Lees ook

Pure Power 11 FM 850W review – efficiënte pc-voeding

De Pure Power 11 FM 850W pc-voeding is een volledig modulaire, efficiënte voeding. Lees meer in deze korte Pure Power 11 review.

Internet via coax – review EoC-adapters voor netwerk via bestaande tv-kabels

Maak een netwerk via bestaande (coax) tv-kabels in huis. We testen vier (EoC) adapters die internet via coax doorgeven. Bekijk de resultaten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er