USB-C 3.2 adapter van Delock – review

Redactie
0

Om toch USB-C-apparatuur via de voorkant van je kast aan te sluiten, heb je een adapter ­nodig zoals de Delock. De USB 3.2 Gen 1-adapter converteert een interne usb-pinheader naar een Key A-variant voor een USB-C-frontpoort.


USB-C adapter delock


Moderne pc-behuizingen gebruiken al enkele jaren een 20-pins connector (Key-A) op de moederborden voor het intern aansluiten van USB-C frontpoorten.

De bijbehorende header is echter alleen te vinden op moeder­borden met een wat hoger prijskaartje. Om toch USB-C-apparatuur via de voorkant van je kast aan te sluiten, heb je een adapter ­nodig zoals de Delock 41981.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Het kleine kaartje, dat ongeveer vier centi­meter hoog is, past op de 19-pins mannelijke connector voor twee USB-A-frontpoorten en zit heel stevig vast.

De adapter neemt de datalijnen van beide poorten in beslag omdat USB-C twee keer zoveel datalijnen heeft. Daarom kun je hem in beide oriëntaties inpluggen.

Delock belooft een maximale USB 3.1 Gen 1-snelheid van 5 Gbit/s voor de adapter, wat we in de praktijk ook konden ­halen met een snelle WD Black P50 USB-C SSD (450 MB/s).

De USB-C-aansluiting laadt appa­raten op bij 5 volt met maximaal 0,9 ­ampère (4,5 watt). Met een prijs van 20 euro is de adapter van Delock niet heel erg goedkoop, maar een controllerkaart met een Key-A-aansluiting kost minimaal twee keer dat bedrag


Pluspunten

  • + compact
  • + klikt stevig vast

Minpunten

  • niet erg goedkoop

USB 3.2 Gen 1-adapter Delock

aansluitingUSB-C Key-A
max snelheidUSB 3.1 Gen 1
(5 Gbit/s)
laadperformance4,5 W (5 V, 0,9 A)
delock.com€ 20

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Meer over

adapterusb-c

Deel dit artikel

Lees ook

USB-C adapterkabels gebruiken voor opladen en data

USB-C adapter­kabels naar USB-A werken helaas niet altijd zoals je zou verwachten. We bekijken de verschillen en testen adapterkabels in de praktijk.

Opladen via USB-C tot 240 watt

Opladen via USB-C is al vrij standaard voor smartphones en compacte laptops. De stekker kan tot 100 watt leveren als de voedingsadapter zoveel vermoge...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er