Turris Shield: eenvoudig in te stellen entry-level firewall

Marco den Teuling
0

De Turris Shield entry-level firewall moet maximale veiligheid bieden voor iedereen. Daarom is hij bijzonder makkelijk in te stellen.

De Tsjechische domeinbeheerder CZ.NIC heeft de Turris Shield gelanceerd. De Shield is een entry-level firewall zonder modem, die tussen het modem en de router moet worden aangesloten.

De Shield is gebaseerd op de gratis Sentinel-dienst van CZ.NIC, die gegevens verzamelt over aanvallen en ip-adressen van aanvallers en die als blokkeerlijst verspreidt naar aangesloten systemen – ongeveer 50 keer per dag volgens de fabrikant – zodat de entry-level firewall de aanvallen kan detecteren en blokkeren.

Turris Shield entry-level firewal

Op enkele netwerk-, administratie- en de OpenVPN-instellingen na, kan er nauwelijks iets aangepast worden via de webinterface. Beginners kunnen de beveiligingsfuncties daardoor niet om zeep helpen met een foute configuratie.

De instelmogelijkheden van de firewall zullen echter te beperkt zijn voor gevorderde gebruikers. Zo ontbreken bijvoorbeeld port-forwarding en DynDNS. Of en hoeveel aanvallen het apparaat voorkomt blijft in het duister: het maakt geen logbestand aan.

De entry-level firewall biedt een NAT-datadoorvoersnelheid van 650 Mbit/s downstream en 310 Mbit/s upstream, wat redelijk is voor de prijs van 100 euro.

Turris Shield
cpuArmada 3720
werkgeheugen512 MB
netwerk1 × WAN (gigabit-ethernet) 4 × LAN (gigabit-ethernet)
afmetingen6,6 × 11,4 × 4,5 cm
prijs€ 100

Meer netwerkapparatuur-reviews in c't magazine mei/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Linux firewall vernieuwd: nftables vervangt iptables

In Linux wordt iptables in alle stilte en grotendeels ongemerkt vervangen door nftables. Daarmee wordt de Linux firewall vernieuwd.

Smart-tv veilig maken: gastnetwerk, firewall en meer

Je kunt zelf je smart tv veilig maken op verschillende manieren. Zo bescherm je jezelf tegen hackers, ongewenste reclame en de snuffeldrang van mediab...

Interessant voor jou

eBlocker: privacy per pc

eBlocker: privacy per pc

workshops1 reacties
0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er