Trust Trezo review: goedkope draadloze muis & toetsenbord

Noud van Kruysbergen
0

In deze review kijken we naar de Trust Trezo set. Dit is een set van draadloze muis en toetsenbord waaruit blijkt dat het helemaal niet veel hoeft te kosten.

Trust Trezo Review


Ontvang gratis informatie en tips over (gaming) muizen en toetsenborden, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Trust Trezo toetsen & materiaal

Ze zijn gemaakt van 85 procent gerecycled materiaal. Het full-sized toetsenbord heeft 110 membraantoetsen met een numeriek deel en extra multimediatoetsen. De toetsen zijn 16 × 16 mm met een spacing van bijna 19 mm. De toetsen hebben een prettige aanslag en maken relatief weinig geluid (56 dB, een Microsoft Ergonomic 4000 komt tot 62 dB). Afhanelijk van de ondergrond en of je de pootjes uitgeklapt hebt hoor je wel het hele toetsembord wat rammelen.

Het Trust Trezo setje aansluiten

Je sluit het toetsenbord en de muis aan via de in de muis meegeleverde USB-A-dongle, die zich aanmeldt als Trust Deskset. Het toetsenbord en de muis werken dan, mits ingeschakeld, meteen. Als je aan het typen bent, brandt er een groen lampje op het toetsenbord. Doe je even vijf seconden niets, dan gaat het weer uit. Dat zelfde lampje gaat knipperen als het batterijniveau laag is. De andere twee lampjes zijn voor caps-lock en scroll-lock. Voor num-lock is er geen indicatie.

Muisformaat en gevoeligheid

De muis is niet zo groot, maar gelukkig wel breed genoeg voor de meeste handen. De gevoeligheid is in drie stappen in te stellen met de knop bovenop. Naast een linker- en rechterknop en een indrukbaar scrollwiel heeft hij geen knoppen behalve natuurlijk de aan-uitknop onderop.

Batterijduur van het setje

Volgens Trust heeft het setje een batterijduur tot 99 maanden. Wij adviseren echter om het setje in ieder geval uit te schakelen als je er geen gebruik van maakt. Zo kun je in ieder geval de batterijduur in ieder geval verlengen, ongeacht wat er door Trust wordt aangegeven.

Conclusie Trust Trezo review

Het toetsenbord en de muis van de Trust Trezo-set zijn geschikt voor thuisgebruik, maar als je de hele dag moet typen kun je beter voor een wat minder plastic toetsenbord gaan – maar daar is de prijs ook naar.

Trust Trezo review – plus- en minpunten

+ Relatief stil
± Veel functies
Niet voor de lange duur

Trust Trezo specificaties

FabrikantTrust, trust.com
Systeemeisenusb-poort / Windows, macOS, Chrome OS
MateriaalABS / 85 % PCR
Meegeleverdusb-ontvanger, batterijen, userguide
Shoplink en prijsExpert, circa 40 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 01/02, 2023, pagina 22)

Lees meer over (gaming) muizen en toetsenborden in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er