Toshiba MG09 18TB review: lekker vlot met flinke capaciteit

Elwin Hodžić
0

Als je je NAS of server van meer opslag wilt voorzien, is de Toshiba MG09 18 TB wellicht wel wat voor jou. Kom erachter in deze Toshiba MG09 18TB review!

 

Toshiba MG09 18TB review: flinke capaciteit en een vlotte doorvoorsnelheid


Ontvang informatie en tips over hardware en software, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Onze testsample

De MG09-serie van Toshiba zijn heliumgevulde harde schijven met platters van 2 TB per stuk. Onze testsample had er 9 stuks waarmee je dus uitkomt op 18 TB aan opslagruimte. We hebben de SATA-variant aan de tand gevoeld, maar er is ook een SAS-versie (12 Gbit/s) beschikbaar.

FC-MAMR

De schijf maakt gebruik van Toshiba’s Flux Control Microwave Assisted Magnetic Magnetic Recording (FC-MAMR) om de hoge capaciteit te combineren met compatibiliteit en betrouwbaarheid.

Het verbruik van de Toshiba MG09 18TB

In idle verbruikt de 18TB-disk net iets meer dan 4 watt. De MTTF ligt op 2,5 miljoen uur met een workload rating van 550 TB transfers per jaar. Hij draait 7200 rondjes per minuut, heeft 512 MB aan cache en is bij een fikse workload nooit irritant luid.

De specsheet versus onze benchmarks

Volgens de specsheet haalt de harde schijf maximaal zo’n 268 MiB/s (280 MB/s) bij lezen en schrijven en dat haalde de disk ruim in onze benchmarks. Bij losse verplaatsacties van forse bestanden lag de snelheid nooit onder de 245 MB/s.

Conclusie – Toshiba MG09 18TB review

De MG09 heeft een zeer nette prijs voor de hoeveelheid opslagruimte die hij biedt. Ook viel het ons op dat het qua geluid prima te doen is en deze schijf lekker vlot werkt. Dit allemaal maakt deze NAS-schijf interessant voor een plekje in een thuisserver of NAS met 2,5 Gbit/s-netwerkinterface.

Toshiba MG09 18TB review – plus- en minpunten

+ veel opslag
+ nette prijs
+ snel

Toshiba MG09 specificaties

FabrikantToshiba, toshiba-storage.com
ModelnummerMG09ACA18TE
AansluitingSATA-600 (of SAS)
rpm / cache7200 / 512 MB
Shoplink en prijsAmazon, circa 310 euro voor 18TB

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 10, 2022, pagina 26.)

Lees meer over hardware in c't 06/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er