Review: TomTom Adventurer, een prima sporthorloge

Redactie
0

tomtom-adventurerEen hardloophorloge met activitytracker is een gouden combinatie. Maar voor stevige bergwandelingen of op wintersport heb je andere eisen. Dan komt de TomTom Adventurer bijvoorbeeld in aanmerking.

TomTom draait al een aantal jaar mee in de sporthorlogemarkt – met interessante producten. Het is  een van de eerste fabrikanten die optische hartslagmeting in een horloge inbouwde. Onlangs heeft het merk aan de Adventurer nog  een muziekspeler toegevoegd. De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden die je bij concurrenten ziet, ontbreken echter. Daar staat tegenover dat TomTom een  compleet pakket levert voor een nette prijs.

Hardloopwedstrijd

De TomTom Adventurer werkt als GPS-sporthorloge en houdt je hardloop- en fietsactiviteiten bij. Via bluetooth en de meegeleverde usb-adapterkabel worden  deze activiteiten gesynchroniseerd met de cloud. We hebben de Adventurer getest tijdens de Zevenheuvelenloop. We merkten dat de hartslagmeter betrouwbaarder is en sneller reageert dan sensoren van de eerdere generatie. De muziekfunctie zorgt voor wat extra motivatie. De bediening ervan  werkt het beste met de originele hoofdtelefoon van TomTom. Helaas wordt die niet in het pakket meegeleverd. Gebruik je een hoofdtelefoon, dan krijg je ook meldingen in je oor.

Bij langere wandelingen werkt de TomTom Adventurer in een energiezuinige modus. Als je de locatie met iets grotere tussenpozen bepaalt, wordt de batterijduur verdubbeld tot maximaal twintig uur. De automatische hoogtemeter kan tijdens je wintersport detecteren wanneer je weer in de skilift stapt. Het laat dan een samenvatting zien van je laatste afdaling. Ten tijde van de test lag er helaas alleen geen sneeuw, zodat we dat niet konden testen.

(Ton Heijnen)

tomtom-adventurer-tabel

 

 

 

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Lees ook

Zyxel NR5101 review: (wifi)router met simkaart sleuf

De Intel Pentium Gold G7400 hee­ft meer in huis dan alleen maar voldoende power voor de meeste kantoortaken. Benieuwd naar de prestaties van deze CPU?...

Asus Vivobook Pro 14X review: krachtige hardware met prachtscherm

Op zoek naar een laptop met een prachtig oledscherrm en krachtige hardware? Deze Asus Vivobook Pro 14X heeft het. Lees meer over deze laptop in deze A...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er