Stiekeme gamer

Marco den Teuling
0

Achter de matzwarte business-look van Dells S2719DF schuilt een rasechte gamemonitor met FreeSync en 144 Hz.

Met de refreshrate van 144 Hz geeft het snelle TN-panel games scherp weer. Met behulp van FreeSync kan een grafische kaart de frequentie regelen tussen de 40 en 144 Hz. Via DisplayPort is zelfs 155 Hz mogelijk, maar dan krijg je ghosting bij games. 100 Hz of 120 Hz met FreeSync speelt lekker. Met de Overdrive-optie verkort je de schakeltijd, maar wel met storende randen bij bewegingen.

Dell S2719DGF

De S2719DF dekt daarbij de sRGBkleurruimte grotendeels af, maar het rood neigt wat naar oranje. De maximale helderheid van 315 cd/m2 en het contrast zijn goed voor een TN-panel. De kijkhoek is redelijk. De standaardinstellingen bevielen goed, maar de gamepresets halen niet veel uit.

Met Comfort View wordt het blauwe licht verminderd om je ogen te ontzien. Het is positief dat de monitor voor elke beeldingang de instellingen afzonderlijk bijhoudt. Maar de ergonomie kan al met al beter: de voet wiebelt wat en de menuknoppen moet je hard indrukken. Voor gamers met een beperkt budget heeft de S2719D echter veel te bieden. Het ontbreken van opvallende leds en stoere styling kan voor sommigen daarbij juist een pluspunt zijn.

 

Dell S2719DGF

27″ game-monitor
FabrikantDell, www.dell.nl
Resolutie/contrast2560 × 1440 pixels (109 dpi) / 1030:1
UitrustingHDMI 1.4, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2a, USB 3.0 (1 × upstream, 4 × downstream), 2 × 3,5″ audio (koptelefoon/line-out)
MeegeleverdHDMI-, USB- en voedingskabel
Prijs€ 400

Meer informatie over monitors vind je in c't sep/2019

Deel dit artikel

Lees ook

Zwart-wit printer voor zakelijk gebruik: toner vs. inkt

Er zijn interessante zwart-wit printers met inkt die de concurrenten uit het laserkamp prima kunnen verslaan. Een zwart-wit printer voor zakelijk gebr...

Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

De Logitech Wireless Zone wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er