Sonos Roam draagbare slimme speaker met microfoon

Daniel Dupré
0

Bluetooth voor onderweg, wifi voor thuis – de Sonos Roam is een draagbare muziek buis en ook lokale slimme speaker in één.

De Sonos Roam is klein en licht, verkrijgbaar in zwart en lichtgrijs en is het nieuwe instapmodel van Sonos. De Sonos Roam heeft een microfoon, zodat je hem met een wifiverbinding als slimme speaker met de Assistant van Google kunt gebruiken. Dankzij de IP67-­beschermingsfactor kan hij in de badkamer staan om tijdens het douchen mee te kunnen zingen.

Sonos Roam speaker

Het installeren van het wifi is voor Sonos-­begrippen wat ingewikkeld, de verbinding via bluetooth gaat sneller en daarna geeft de luidspreker BT-audiosignalen ook door aan andere Sonos-wifiluidsprekers.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

 

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Verrassend helder

Een tweeter en een driver voor het lage/middenbereik verzorgen het geluid in combinatie met twee klasse H-versterkers. Het geluid is verrassend helder en volumineus op laag volume. Op hoger volume worden de beperkingen van de kleine luidspreker merkbaar.

De Sonos Roam is een interessant hy­bride apparaat. Het gemengde gebruik van wifi en bluetooth werkt bijna perfect dankzij de automatische omschakeling. Al met al zijn er verrassend weinig compromissen voor een apparaat dat slimme luidspreker en mobiele metgezel combineert.

  • + succesvolle mobiele/smartspeaker
  • + goed geluid gezien de afmetingen
  •  – ongewone installatie

 

Sonos Roam slimme speaker
fabrikantsonos.nl
connectiviteitWi-Fi 5, Bluetooth 5 (A2DP), Airplay 2
opladenUSB-C, Qi
accuduur17 uur (Bluetooth)
afmetingen/gewicht16,8 × 6,2 × 6 cm / 430 gram
amazon.nl€179

 

Meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Speakers

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Nest audio smartspeaker review

De opvolger van de Google Home smartspeaker is nauwelijks herkenbaar: een beter geluid en krachtigere hardware in een nieuw jasje. Een korte review.

Nieuw besturingssysteem voor volgende generatie Sonos-speakers

Sonos introduceert een nieuw besturingssysteem met extra functies, dat niet werkt op oudere apparaten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er