snipclip review: Online snel en eenvoudig video-opnames maken

Daniel Dupré
0

Nog nooit was het zo makkelijk om een video-opname van je scherm te maken. Tegenwoordig is dit mogelijk door een simpele webapp genaamd snipclip. Ben jij nu ook zo benieuwd? Lees dan gerust deze snipclip – review – Snel en gemakkelijk video-opnames maken verder.

 

snipclip - review - Een webapp om een video-opname van je scherm te maken


Ontvang gratis informatie en tips over diverse handige (web)apps, schrijf je in voor de nieuwsbrief of abonneer op ons tijdschrift!

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Webapp – snipclip – review

De gratis dienst Snipclip maakt het heel makkelijk om je scherm te filmen. Het hoogtepunt van Snipclip? je hoeft­ geen programma of add-on te installeren! Snipclip draait platformonafhankelijk direct in de webbrowser op je desktop, zonder account of registratie. Je neemt er een apart venster of het hele bureau blad mee op. Naar wens integreert het ook je webcam en geluid in de opname. Op die manier neem je makkelijk tutorials of een simpele videoboodschap op.

Gegevensbescherming

Snipclip codeert video’s on-the-fly met VP9 in een WebM-container, die het opslaat als een blob-object in het browsergeheugen. Dat is maximaal gegevensbeschermingsvriendelijk, omdat de data op die manier de computer niet verlaten.

Lengte van de video

De lengte van de video wordt alleen beperkt door het beschikbare geheugen. Bij onze experimenten nam een opname van 60 seconden ongeveer 10 MB in beslag.

Het opslaan van een opname

Als de opname klaar is, moet je de video met een muisklik op de harde schijf opslaan, anders ben je hem kwijt zodra je de volgende opname start. Hoewel WebM inmiddels redelijk ingeburgerd is, biedt Snipclip de mogelijkheid video’s van WebM te converteren naar het meer gebruikelijke MP4.

snipclip – review – plus- en minpunten

+ handig voor schermvideo’s
+ eenvoudig in gebruik
+ gegevens blijven lokaal

snipclip specificaties

Producentsnipclip
systeemeisenWindows, mac-OS, Linux met Firefox, Chrome, Edge of Brave
snipclip.appgratis

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 04, 2022, pagina 23).

Lees meer over dit soort handige (web)apps in c't 08-09/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

NordVPN review: hoe goed & veilig is deze ‘duurdere’ VPN nou echt?

NordVPN is al meer dan tien jaar actief als commerciële VPN-dienst, waardoor het een van de langstbestaande spelers in de branche is. Maar hoe prestee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er