Slim schakelen en energie meten

Alieke van Sommeren
0

De DSP-W245 van D-Link laat je schakel schema’s instellen, energie meten en is (beperkt) via spraakbesturing of IFTTT aan te sturen.

De slimme stekkerdoos is qua design strak ogend maar is wel fors van formaat. Bij het gebruik van flinke adapters raak je een aansluitpoort kwijt of kun je niet meer bij de handmatige aan/uitknop, dus let op hoe je je apparaten aansluit. Via de mydlink-app voeg je de stekkerdoos toe aan de eventuele rest van je smart home Dlink-apparaten en koppel je hem aan je wifi netwerk.

De mydlink-app biedt schakelschema’s en verbruiksmeting per poort. Deze energiemeting wordt vrij regelmatig ververst. Het verbruik wordt netjes in grafieken voor een gekozen periode aangegeven, met daarbij het gemiddelde verbruik en eventueel ‘zwaar’ verbruik.

Instellen en extra's

Smart powerstrip met verbruiksmeting

De naam van de stekkerdoos en de losse poorten zijn aan te passen, zodat je makkelijker ziet wat je aan- of uitschakelt. De weergave van de poorten via een soort draaiende schijf werkt niet fijn. Hiermee tik je vrij snel op de verkeerde poort waardoor je per abuis iets uitzet. De schakelschema’s invoeren werkt via een cirkel om begin- en eindtijd mee aan te geven, wat niet handig is en geen handig overzicht van schakeltijden geeft. Na het instellen werkt alles zoals het hoort.

Er is ook integratie met Alexa, Google Assistant en IFTTT, maar in Nederland zijn de opties niet volledig bruikbaar. De Power Strip is een veelzijdig smart homeproduct met (slimme) schakelfuncties en handige energiemeting, maar de app heeft nog wat wel wat werk nodig.

D-link Wi-Fi Smart Power Strip (DSP-W245)

Smart powerstrip met verbruiksmeting
FabrikantD-Link, https://eu.dlink.com/nl
Bedieningselementenpower/statusled, 4 led-indicators, 4 aan/
uit-knoppen, reset, WPS-knop
WifiIEEE 802.11n/g
PrijsD-link DSP-W245, ongeveer € 130

Meer over

Smart homes

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

SwitchBot K10+ review: robotstofzuiger die weliswaar klein is maar wel fijn

Zoek je een compacte robotstofzuiger voor een wat kleinere woning? De SwitchBot K10+, die we in deze review bespreken, zou wel eens precies kunnen zij...

Xiaomi TV Stick 4K review: Google Chromecast met Google TV alternatief

In deze review werpen we een blik op de Xiaomi TV Stick 4K. Deze streaming-stick biedt dankzij Android TV een streaming-alternatief voor de Google Chr...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er