SimpleCode QR codes maken – review

Redactie
0

Met SimpleCode QR-codes maken is eenvoudig. De SimpleCode Generator maakt onder Windows in een mum van tijd QR-codes aan: offline en zelfs via de commandline.


SimpleCode QR-codes maken

QR codes genereren

Het barst op het internet van diensten om QR-codes te genereren. In plaats van je wifi­wachtwoord aan een onbekende website toe te vertrouwen, is SimpleCodeGenerator een tool die je offline vanaf je pc kunt gebruiken. Hij zet url’s, e-mailadressen of wifitoegangsdata om in QR-codes zonder een server te gebruiken.

Volgens Nirsoft is “SimpleCodeGenerator een eenvoudige tool voor Windows waarmee u snel een QR Code kunt genereren om te scannen met een App op je Smartphone. Je kunt de QR Code op het scherm weergeven, naar het klembord kopiëren en dan in een ander programma plakken (als afbeelding), of het opslaan als afbeeldingsbestand – .png , .gif , .jpg , .tiff, of .bmp


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

SimpleCode is klein programma

Het programma is slechts 65 kB groot en kan direct worden gestart zonder installatie. Om een QR-code te maken die iets anders dan een url moet bevatten, moet de om te zetten informatie meestal in een speciaal formaat zijn. Toegangsgegevens voor wifi worden als volgt gecodeerd: WIFI:T:<WPA, WPE enz.>;S:<netwerknaam>; P:<wifi-wachtwoord>. De ontwikkelaar verwijst op zijn site naar verdere opties.

Gebruik SimpleCode via GUI of Commandline

Een export is mogelijk in de gebruike­lijke formaten zoals PNG of JPG. Voor QR-­codes die uitgebreide informatie moeten bevatten, moet de multiline-modus worden geactiveerd. De tool kan niet alleen via een GUI worden gebruikt, maar ook via de command­line. Dit is praktisch voor het automatiseren van het aanmaken van QR-codes. Er is een Nederlands taalpakket voor te downloaden.

Pluspunten

  • commandline-optie
  • + offline
  • + snel & eenvoudig in gebruik

SimpleCode QR codes maken

systeemeisen
Windows vanaf XP
gratis

 

Lees meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Zo werkt de technologie achter de Random Number Generator

Een Random Number Generator (RNG) is een computerprogramma waarbij een willekeurige uitslag gerealiseerd wordt. Tot de jaren 80 bestond deze software ...

Hoe veilig is een Random Number Generator (RNG)?

Online casino's maken vaak gebruik van een rng of random number generator. Hoe eerlijk speel je en hoe veilig is een rng? We doken in de techniek.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er