Shuttle XPC slim DL10J: veelzijdige instap-barebone

Alieke van Sommeren
0

Shuttle DL10J

 

De DL10J van Shuttle is een instap-barebone, maar is verre van karig uitgerust. De passief gekoelde barebone is multifunctioneel inzetbaar.

De DL10J is qua looks hetzelfde als zijn broer de DX30 die we al eerder (zie c’t 7-8/2017, p.25) onder de loep namen. De binnenkant is iets opgepoetst. Zo zit er nu een vastgesoldeerde Gemini Lake J4005 dualcore Celeron (2 GHz, 2,7 GHz boost) in en een Intel HD Graphics 600-unit voor de grafische performance. De gpu biedt hardwareversnelling voor 4K-video-encoding en -decoding met H.265 en VP9.

De kleine barebone moet je uiteraard zelf nog wel voorzien van wat hardware. Stop er twee geheugenreepjes (max 8 GB totaal) plus een 2,5″-disk van maximaal 9,5 mm hoogte of M.2-ssd in en je bent klaar om een OS te installeren. Er zijn twee M.2- slots: een M-type (2280) en het kortere Etype (2230), dat vooral voor uitbreidingskaarten wordt gebruikt. De optionele 4G-simkaartadapter (die in het 2230-slot past) is half zo duur als de barebone zelf, en zal dus alleen voor bepaalde zakelijke toepassingen de moeite waard zijn.

Dankzij het zeer compacte formaat is de barebone achterop een scherm te monteren of onopvallend in een hoekje op je bureau te plaatsen. In combinatie met de passieve koeling is het hierdoor een ideale stille office-pc of htpc. Shuttle heeft zijn kleine barebone-serie onder andere bedacht voor digital signage (narrowcasting), vandaar de vele input-opties.

Shuttle XPS slim DL10J

Mini-pc barebone
FabrikantShuttle
Aansluitingen achterDisplayPort, HDMI, VGA, 4 × USB 2.0, dc-in, 1 × RS232/RS422/RS485, 1 × RS232, externe power on/clear CMOS, 2 × wifi-antenne connectors
Aansluitingen voorzijdeline out, mic, 2 × USB 3.0
Meegeleverdvoedingskabel, driver-dvd, VESA-mounting accessoires, externe
antenne, 40W-adapter.
Afmetingen (b × h × d)190 × 43 × 165 millimeter
Prijs€ 190

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er