Shuttle XPC slim DH32U review: vier schermen op een mini pc

Elwin Hodžić
0

De XPC slim DH32U van Shuttle is op zakelijk gebruik gericht, maar is ook interessant als thuis-pc. Toch is wel iets storends aan dit product. Lees hier meer over in deze Shuttle XPC slim DH32U review

Shuttle XPC slim DH32U review

Waar is deze Shuttle XPC slim DH32U voor geschikt?

De Pentium Gold 7505 is net als de G7400 geen raket, maar voldoet voor kantoortaken. De IGP biedt veel videofuncties en ontlast de cpu bij het afspelen van moderne formaten. Bovendien is er ruimte voor een tweede ssd of hdd (2,5”) en een tweede M.2-slot voor wifi of 4G.


Ontvang gratis informatie en tips over videokaarten en andere pc-componenten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Vier schermen op een barebone

De mini-pc kan vier schermen (UHD, 60 fps) aansturen en dat zie je niet vaak bij compacte barebones. Het verbruik in idle in Windows 11 loopt op van 12 tot 17 watt met vier schermen: erg netjes. In idle suist de Shuttle, wat op den duur gaat irriteren. Dit komt niet door de cpu-fan, maar doordat de randen van de gaten in de kast turbulentie veroorzaken. Bij volledige belasting verbruikt de DH32U 35 watt.

Geluidsproductie

Iets waar wij ons best aan konden storen is de geluidsproductie van deze mini-pc. De 50mm-cpu fan draait al snel tot 4000 rpm en de snelheid wisselt sterk. Hierbij maten wij maximaal 1,8 sone,wat voor desktopgebruik te veel is.

Linux draaien op de Shuttle XPC slim DH32U

Deze mini-pc hebben wij getest met een Linux distributie. Onder Ubuntu 21.10 werkten alle functies zoals stand-by, 3D-versnelling, kaart lezer, audio en netwerk direct.

Verbruik

Het idle verbruik van de mini-pc onder Ubuntu was twee watt minder dan onder Windows. Met powertop-auto was het ons bovendien geukt om het verbruik nog eens met 2 watt verlagen tot 8, 4 watt.

Conclusie – Shuttle XPC slim DH32U review

De DH32U is eigenlijk bedacht voor industrieel gebruik en digitale reclame- en informatieborden. Toch kan je met deze pc wel het een en ander doen als je hem thuis of op kantoor wilt gebruiken vanwege zijn formaat. Vier schermen kunnen makkelijk aangesloten worden en er zitten nog wat kleine uitbreidingsmogelijkheden wat betreft de opslag.

Shuttle XPC slim DH32U – review – plus- en minpunten

+ kan vier UHD-schermen aansturen
+ zuinig
geluidsproductie

Shuttle XPC slim DH32U specificaties

FabrikantShuttle, shuttle.eu
CPU/cores/klok (boost)Intel Pentium Gold 7505 / 2 / 2,0 (3,5) GHz
geheugentype / max2 × SO-DIMM DDR4 / 64 GB
Uitbreidingsslots 1 × M.2-2280 (PCIe 4.0 x4 & SATA 6G), 1 × M.2-2230 (PCIe 2.0 x1 & USB 2.0)
Aansluitingen achter4 × HDMI 2.0b, 4 × USB-A 10 Gbit/s, 2 × LAN, 2 × RS-2321
Aansluitingen voor4 × USB-A 10 Gbit/s, 2 × analoge audio
Shoplink en prijsDustin,  circa 460 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 07, 2022, pagina 23.)

Lees meer over PC's in c't 06/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er