Intel Pentium Gold G7400 review: genoeg power voor een kantoor pc

Elwin Hodžić
0

De Intel Pentium Gold G7400 hee­ft meer in huis dan alleen maar voldoende power voor de meeste kantoortaken. Benieuwd naar de prestaties van deze CPU? Kom meer te weten over deze procesor in deze Intel Pentium Gold G7400 review.

 

Intel Pentium Gold G7400 review

De prestaties van de Intel Pentium Gold G7400

Zijn TDP van 46 watt haalde hij bij lange na niet, dus kan hij makkelijk worden gekoeld: zelfs de meegeleverde koeler voldoet. Het idle-verbruik scoort echter niet al te best bij het LGA1700- platform. Dat is ook het geval bij de G7400, die 20 watt verbruikt. Volgens BAPCO SYSMark 25 waren de prestaties ongeveer 16 procent hoger dan van de Celeron G6900.

De extra threads door SMT, die de reken-units van de twee cores beter benutten, helpen hierbij. Hierdoor heeft deze processor bovendien meer reserves in huis voor eenvoudige standaard kantoortaken dan de goedkopere Celeron.


Ontvang informatie en tips over pc-componenten, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

De 3D-prestaties van de geïntegreerde GPU

De 3D-prestaties van de UHD-710 graphics zijn hooguit voldoende voor oudere games in lage resolutie met het detailniveau flink teruggeschroefd.

Als je een grafische kaart gebruikt, kun je ook het openwereld avontuur Assassin’s Creed Odyssey of de shooter Metro Exodus spelen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een processor voor je nieuwe (kantoor)pc of een upgrade? Dan is de Intel Pentium Gold G7400 misschien het overwegen waard. De processor is voor veel simpele taken voldoende en is hij bovendien ook nog eens goedkoop.

Intel Pentium Gold G7400 – review – plus- en minpunten

+ betaalbaar
+ voor veel taken voldoende
hoog idle-verbruik

Intel Pentium Gold G7400 specificaties

FabrikantIntel, intel.nl
Cores / snelheid2 + SMT (3,7 GHz)
BAPCo SYSmark1167 punten
3DMark Firestrike1199 punten
Shoplink en prijsInformatique,  circa 86 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 07, 2022, pagina 21.)

Lees meer over processors in c't magazine 6/2023

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Nobara Linux review: zeer gebruiksvriendelijke Linux-distributie

In deze review werpen we een blik op een Nobara Linux 37. Deze Linux-distributie is gericht op gamers, content-creators en mensen die nog maar net beg...

Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van all...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er