Intel Pentium Gold G7400 review: genoeg power voor een kantoor pc

Elwin Hodžić
0

De Intel Pentium Gold G7400 hee­ft meer in huis dan alleen maar voldoende power voor de meeste kantoortaken. Benieuwd naar de prestaties van deze CPU? Kom meer te weten over deze procesor in deze Intel Pentium Gold G7400 review.

 

Intel Pentium Gold G7400 review

De prestaties van de Intel Pentium Gold G7400

Zijn TDP van 46 watt haalde hij bij lange na niet, dus kan hij makkelijk worden gekoeld: zelfs de meegeleverde koeler voldoet. Het idle-verbruik scoort echter niet al te best bij het LGA1700- platform. Dat is ook het geval bij de G7400, die 20 watt verbruikt. Volgens BAPCO SYSMark 25 waren de prestaties ongeveer 16 procent hoger dan van de Celeron G6900.

De extra threads door SMT, die de reken-units van de twee cores beter benutten, helpen hierbij. Hierdoor heeft deze processor bovendien meer reserves in huis voor eenvoudige standaard kantoortaken dan de goedkopere Celeron.


Ontvang informatie en tips over pc-componenten, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:


De 3D-prestaties van de geïntegreerde GPU

De 3D-prestaties van de UHD-710 graphics zijn hooguit voldoende voor oudere games in lage resolutie met het detailniveau flink teruggeschroefd.

Als je een grafische kaart gebruikt, kun je ook het openwereld avontuur Assassin’s Creed Odyssey of de shooter Metro Exodus spelen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een processor voor je nieuwe (kantoor)pc of een upgrade? Dan is de Intel Pentium Gold G7400 misschien het overwegen waard. De processor is voor veel simpele taken voldoende en is hij bovendien ook nog eens goedkoop.

Intel Pentium Gold G7400 – review – plus- en minpunten

+ betaalbaar
+ voor veel taken voldoende
hoog idle-verbruik

Intel Pentium Gold G7400 specificaties

FabrikantIntel, intel.nl
Cores / snelheid2 + SMT (3,7 GHz)
BAPCo SYSmark1167 punten
3DMark Firestrike1199 punten
Shoplink en prijsInformatique,  circa 86 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 07, 2022, pagina 21.)

Lees meer over processors in c't magazine 11/2022

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Toshiba MG09 18TB review: lekker vlot met flinke capaciteit

Als je je NAS of server van meer opslag wilt voorzien, is de Toshiba MG09 18 TB wellicht wel wat voor jou. Kom erachter in deze Toshiba MG09 18TB revi...

Sennheiser IE600 review: top geluid met een flink prijskaartje

De IE 600 van Sennheiser laat met zijn secuur vormgegeven in-ears zien wat er op het gebied van geluid mogelijk is. Aan de hand van deze Sennheiser IE...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er