Samsung Galaxy Watch Active

Alieke van Sommeren
0

De Galaxy Watch Active van Samsung is compact bemeten smartwatch in een subtiel jasje. Hij heeft alles in zich om je activiteitsniveau te boosten.

De Active ziet er onopvallend uit en is bescheiden van formaat met zijn diameter van 40 mm. Je kunt kiezen uit de kastkleuren zwart, zilver, groen en roze. Het bandje (2 formaten meegeleverd) is lekker soepel. Je Het uiteinde steek je door de band tegen je pols aan, waardoor je minder kans loopt ergens achter te blijven haken.

Samsung Watch Active

Het horloge is zo licht (25 gram) dat je hem nauwelijks voelt. Voor het volledig benutten heb je de Health-app van Samsung nodig naast de Galaxy Wear-app. Alles in een enkele app zou fijner zijn geweest. Een handig voordeel: de Tizen-software werkt met zowel Android als iOS samen. Hij reageert snel op input en de interface is doordacht en prettig te bedienen. Aan andere handige opties ook geen gebrek, zoals een do not disturb met instelbare termijn en via een veeg van boven naar beneden toegang tot alle instellingen.

Het zichtbare scherm loopt niet tot de rand van de behuizing. De hartslagmeter doet het goed en je krijgt standaard toegang tot veel verschillende work-outs en een slaaptracker. De Active houdt het een tot twee dagen uit. Hij is met gps, bluetooth, wifi en een waterbestendigheid van 50 meter (IP68) het ideale compacte work-out-maatje.

Samsung Galaxy Watch Active

Smartwatch
FabrikantSamsung
Display1,1″-oled, 360 × 360
ConnectiviteitWiFi 4, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, Glonass, Beidou, Galileo
Sensorenversnellingsmeter, drukmeter, gyroscoop, hartslagmeter, lichtsensor
Prijs€ 210

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Een smartwatch voor elke gelegenheid

Een smartwatch is meer dan een verlengstuk van je smartphone. Veel van die horloges zijn bestemd voor specifieke toepassingen, zoals sporten. Sommige ...

Nieuwe smartwatches op een rij

Smartwatches kruipen langzaam uit hun nichebestaan. De nieuwe apparaten bieden langzaamaan echt handige extra's voor je smartphone. Veel modellen rich...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er