Sabrent HB-UM43 review: USB 3.0-hub met handige schakelaars

Noud van Kruysbergen
1

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Sabrent HB-UM43. Met deze USB 3.0-hub kun je de aangesloten apparaten afzonderlijke aan of uit zetten. Handig voor apparaten die niet de hele dag beschikbaar hoeven of mogen zijn.

  Sabrent HB-UM43 review:

  Effectief beheren van USB-apparaten

  Als je niet wilt dat een USB-apparaat permanent is aangesloten, moet je telkens de stekker eruit trekken. Dit geldt bijvoorbeeld voor een webcam of conferentieluidspreker die niet de hele dag beschikbaar hoeven te zijn. Ook voor een USB-schijf waar je aan het eind van de dag back-ups op wilt zetten, of voor het loskoppelen van een Raspberry Pi van de voeding nadat je hem hebt afgesloten.

  Vierpoorts USB 3.0-hub met slimme schakelaars

  De HB-UM43 is een vierpoorts USB 3.0-hub met een mechanische schakelaar voor elke poort om deze in of uit te schakelen. Hiermee schakel je de voeding van de USB-verbinding uit, zonder de datalijnen uit te schakelen, wat niet volledig voldoet aan de USB-specificaties.  Automatisch herstel van Apparaatstatus

  Doordat de schakelaars mechanisch zijn, worden de aangesloten apparaten bij het aanzetten van je computer in dezelfde staat hersteld als bij het afsluiten. Het is alleen jammer dat de vaste aansluitkabel slechts ongeveer 60 cm lang is. In de praktijk is de afstand tussen een USB-poort achterop een pc en een handige plek op het bureaublad vaak wat langer.

  Conclusie Sabrent HB-UM43 review:

  Al met al is dit voor 23 euro een uiterst handige gadget; de USB 2.0-versie is zelfs nog vijf euro goedkoper. Apparaten die niet worden gebruikt, slijten niet en verbruiken ook geen energie. Het zelfverbruik is verwaarloosbaar.

  Sabrent HB-UM43 review: plus- en minpunten

  +apparaten fysiek uitschakelen
  +mechanische schakelaars
  kabel aan de korte kant

  Sabrent HB-UM43 specificaties

  Fabrikant

  Sabrent

  Uitgangen

  4 × USB 3.2 Gen1 (5 Gbit/s)

  Energieverbruik

  30-75 mW
  Shoplink en prijsAmazon, circa 23 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Eizo FlexScan EV3240X review: veelzijdige 4K-monitor voor op kantoor

  De Eizo FlexScan EV3240X is een veelzijdige 31,5 inch 4K-monitor die zich niet specifiek richt op professionele grafische vormgevers of fotografen, ma...

  Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

  De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  Rob
  Lezer
  Rob

  Handig ding, en het doet wat het moet doen.

  Máár:
  – gewicht is heel erg laag, dus blijft niet op je buro liggen, je moet het echt vast maken
  – geen details over de AC adapter te vinden voor powered devices, geen idee wat ik moet bestellen!
  – licht is niet afgescherm tussen de knoppen, dus als je er een aanzet, lichten de buren ook op… prutsers!
  – kabel is echt belachelijk klein, en je moet dus eigenlijk altijd een USB 3.1 verlengkabel bestellen, dus reken op minimaal 10 euro extra kosten!