Robuuste externe ssd Datalocker versleutelt je bestanden – review

Redactie
0

De robuuste externe ssd Datalocker DL4 versleutelt bestanden tijdens het schrijven, zodat ze beschermd zijn als het apparaat verloren gaat.

De Datalocker DL4 versleutelt zijn inhoud standaard met AES-256 in XTS-modus. Wanneer hij wordt aangesloten, verwacht het toestel een wachtwoord na een korte opstartfase. Om te voorkomen dat anderen dat wachtwoord raden door op je vingers te ­kijken, verwisselt de firmware de tekens op het aanraakscherm telkens wanneer het toestel wordt opgestart.


externe ssd datalocker versleutelt


Wist alles

Standaard wist de drive alle gegevens na tien keer een verkeerd wachtwoord. Je kunt hem ook zo instellen dat de firmware dan wordt gewist – daarna kan zelfs de fabrikant de DL4 niet meer repareren. Bedrijven die een groot aantal DL4’s gebruiken, kunnen die beter online configu­reren via de SafeConsole.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


SafeConsole stevige meerprijs

Het gebruik van de SafeConsole kost extra: naast set-upkosten van 1189 euro zijn er licentiekosten voor één of drie jaar gebruik, die 29 of 24 euro per jaar en per apparaat bedragen.

Apparaten kunnen dan op afstand worden vergrendeld of als verloren gedefinieerd, en je kunt een nieuw wachtwoord instellen als de gebruiker dat vergeten is. Met ongeveer 230 MB/s voor het lezen en schrijven is hij niet bijzonder snel, maar de bestanden worden dan wel realtime versleuteld.

Plus- en minpunten

+ realtime bestandsversleuteling
+ centraal zakelijk beheer
– duur voor particulier

 

Datalocker DL4

aansluitingUSB 3.2 Gen 2, USB type C
certificeringFIPS 140-2 Level 3, IP64
snelheid230 MB/s
datalocker.com€ 500 (1TB)

 


lees meer reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Versleutelde rugged externe ssd: iStorage diskAshur M2

iStorage houdt het simpel bij het versleutelen en ontsleutelen van mobiele opslag: een pincode. Dit principe geldt ook voor de diskAshur M2 externe ss...

Externe harde schijven met hardwarematige versleuteling

Externe harde schijven zijn handig als je grotere hoeveelheden data mee wilt nemen. Maar heb je gevoelige informatie en raak je de schijf kwijt, dan l...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er