Ring Video Doorbell 3

Noud van Kruysbergen
0

Met de Ring-deurbel kun je op je telefoon kijken wie er aanbelt en dan besluiten of je opendoet. Wat privacy en het algehele nut betreft zijn er echter wat bedenkingen.

Het complete (installatie)pakket met diverse schroeven en pluggen en kruisschroevendraaier compleet met verwisselbare bits doet er alles aan om je een goed gevoel te geven. Ook wordt er een zwarte cover meegeleverd­ voor het geval dat je de zilverkleurige niet mooi vindt. Met twee steunen kun je de Ring horizontaal of verticaal wat uit het lood installeren voor een beter beeld. Met de mini-waterpas kun je de deurbel netjes recht hangen.

Ring app

De installatie begint met het installeren van de Ring-app (Android, iOS). Daar moet je een account bij aanmaken, en na een bevestigingsmail moet je dan een locatie toevoegen. Die stap kun je helaas niet overslaan.

Ring Video Doorbell 3 met smart home-integratie

Stop de accu in de deurbel  en scan de qr-code. Daarna selecteer je een wifinetwerk. Versie 3 van de Ring Doorbell ondersteunt zowel de 2,4- als 5GHz-wifiband. Aan een Ring-deurbel heb je zonder smartphone weinig, je moet er een of meerdere Chimes (voor 35 euro per stuk) bij­kopen om ook een daadwerkelijk bel te horen. Je kunt instellen of hij geluid moet maken als er op de deurbel gedrukt wordt en/of als er beweging gedetecteerd wordt.

Met de app is van alles in te stellen: bewegingszones, bewegingsverificatie, een bewegingsschema en een bewegingsfrequentie. Daarnaast kun je het livebeeld bekijken, maar het full-hd-beeld heeft een stevige fisheye-vertekening.  Bij de privacy-instellingen gaat het voornamelijk om het instellen van privacy-zones om bepaalde delen van het beeld te blokkeren om je buren niet te filmen. Ook kun je uitzetten dat het geluid gestreamd wordt.

Ring in de praktijk

De accu moet volgens Ring een paar maanden tot een jaar meegaan, maar dat zal erg afhankelijk zijn van de hoeveel bezoek, of je bewegingsmeldingen aan hebt staan. Als er aangebeld wordt, krijg je een melding op je telefoon. Je kunt dan zien wie er voor de deur staat en er een gesprek mee voeren.

Voor het opnemen van beelden heb je wel een Ring Protect-abonnement nodig. De beelden worden dan 30 dagen bewaard.

Ring werkt samen met If This Then That (IFTTT), dan kun je bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen laten knipperen als er iemand aanbelt.  De Ring kan ook overweg met Amazons Alexa, maar daar heb je hier niet veel aan. Maar als je je smart-home ook naar je voordeur wilt uitbreiden, biedt de Ring ­Video Doorbell 3 je wel veel mogelijkheden.

Ring Video Doorbell 3
lens1920 × 1080 pixels, 160 graden
wifi802.11802.11 b/g/n, 2,4 en 5 GHz
meegeleverdaccu, panelen, montageset,
usb-kabel, handleiding, stickers,
mini-waterpas
compatibel metAlexa, IFTTT
afmetingen12,8 × 6,2 × 2,8 cm
prijs€ 200

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er