RG350 handheld voor retro- en homebrewgames

Alieke van Sommeren
0

Krijg je maar niet genoeg van oude spelcomputers en homebrew-games? Dan is de RG350 betaalbare alleskunner je op het lijf geschreven.

De RG350 is een Chinese draagbare computer met OpenDingux, een Linux-distributie die vooral is gespecialiseerd in retrogames en homebrew-spelletjes. De RG350 is in een aantal uitvoeringen beschikbaar, van neutraal zwart tot een opvallende, doorzichtige versie, met knoppen, sticks en twee microSD-slots. Er zit zelfs een hdmi-uitgang op, maar die werkt nog niet met de huidige firmware.

De interne geheugenkaart met de firmware zit onder de accu. De RG350 wordt geleverd met opensource spelletjes, emulators en programma’s. De versie die we via Amazon kregen werd geleverd met een losse geheugen­kaart die gevuld was met retrogames. De RG350 kan veel games spelen uit het 16-bit tijdperk en eerder. Voor latere games is hij niet altijd krachtig genoeg.

RG350

Bestanden zet je op de externe geheugenkaart vanaf je pc of via ftp. Nieuwe programma’s kun je op die manier ook installeren, maar dan moet je opletten dat je ze wel in de juiste map zet. Het updaten van de firmware is omslachtig.
Met een ­beetje moeite is het zelfs mogelijk om via wifi Quake 2 te spelen met vrienden.

De interface is niet altijd duidelijk en soms moet je in de online forums duiken om erachter te komen waarom iets niet werkt. Dat neemt niet weg dat de RG350 ontzettend leuk is om mee te ‘spelen’.

RG350
processor, RAMZ4770 1GHz / 512 MB
opslag16 GB microSD
scherm3,5-inch IPS (320 × 240)
meegeleverdusb-kabel, handleiding
prijsvanaf € 70

 

Meer reviews en achtergrondinfo lees je op je gemak in c't magazine 8-9/2022

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Synology RT6600ax: snelle Wi-Fi 6-router met NAS-stamboom

De Synology RT6600ax zendt snel – het spannendste is echter zijn firmware: zelfs minder ervaren beheerders kunnen er onmiddellijk hun weg in vinden.

WD Black SN770 review: nog sneller dankzij PCIe 4.0

Western Digital gebruikt nu PCIe 4.0 voor zijn WD_Black. Daarmee heeft WD de ssd iets sneller gemaakt, wat onze metingen ook bevestigen.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er