Review: slimme fietsnavigatie SmartHalo

Redactie
0

fietsnavigatie SmartHaloEen SmartHalo op je stuur werkt onder andere als fietsnavigatie met behulp van een RGB-ledring. Maar hij biedt nog meer dan dat.

De SmartHalo heeft bovenop een touchscreen met daar omheen een ring met 24 RGB-leds. Via het scherm kun je bijvoorbeeld de ingebouwde koplamp inschakelen door twee keer te tikken. Een achterlicht zit er overigens niet bij. Informatie zoals wanneer je moet afslaan en inkomende telefoongesprekken worden door middel van kleurige, al dan niet knipperende lichtsignalen kenbaar gemaakt. Een diefstalalarm heeft hij ook. Die maakt handig gebruik van de bewegingssensor.

In de doos zitten een token, meerdere houders, rubberen ringen, sjablonen en een usb-laadkabel. Met de sjablonen bepaal je welke houders je moet gebruiken om de SmartHalo goed op je stuur te bevestigen. Op een erg smal fietsstuur past hij overigens niet. Het vastzetten van de SmartHalo is in een paar minuten voor elkaar.

De slimme fietsnavigatie is weerbestendig en kan zonder token niet worden losgehaald. Loshalen is nodig als de accu opgeladen moet worden. Hij wilde overigens alleen opladen via een usb-poort op een pc; een powerbank of usb-adapter werkte niet. Om routes te berekenen moet je smartphone verbonden zijn en moeten zowel bluetooth als gps aanstaan. Voor de routes wordt de gratis SmartHalo-app (Android en iOS) gebruikt met kaartmateriaal van OpenStreepMap.

Als de middelste led groen knippert, moet je rechtdoor blijven fietsen. Mocht je per abuis een verkeerde afslag nemen, dan knipperen de leds rood in de richting die je op had moeten gaan.

SmartHalo

Slimme fietsnavigatie
FabrikantSmartHalo
App-ontwikkelaarLes Solutions CycleLabs Inc.
Systeemeisen (app)iOS vanaf 9, Android vanaf 4.4.4
Prijs€ 130

(c’t magazine 10/2017)

Deel dit artikel

Lees ook

SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er