Review: Dell 24inch-monitor met touchscreen

Marco den Teuling
0

monitor met touchscreenEen monitor met touchscreen is nog steeds vrij zeldzaam. We testen een 24inch-monitor van Dell met aanraakscherm, met unieke mogelijkheden voor zakelijk gebruik.

Dells P2418HT kun je namelijk schuin achterover op tafel laten zakken en dan als tablet gebruiken. Het aanraakgevoelige 24-inch display heeft 1920 x 1080 pixels en een strakke behuizing. Je kunt het scherm licht en precies draaien en kantelen en in hoogte verstellen met de op twee punten scharnierende arm. De kantelhoek blijft in dat laatste geval behouden.

De bovenste positie komt tot 425 millimeter, wat voor een scherm niet echt hoog is. Hij heeft wel het voordeel dat je hem helemaal tot op het bureau kunt laten zakken. Daarmee kun je hem ook als tablet bedienen.

Touchscreen en beeldkwaliteit

De touch-input wordt via usb doorgegeven aan de pc. Windows 10 ondersteunt standaard touchbediening met tot wel tien vingers. Onder Linux zijn aanraakgebaren niet voor het hele systeem beschikbaar. Ontwikkelaars moeten dit zelf inbouwen in hun software.

De monitor heeft goede kijkhoeken en een maximaal contrast van 1200:1. De sRGB-kleurruimte wordt bijna helemaal afgedekt door het matte IPS-paneel. Bij grijstinten waren trapsgewijze overgangen zichtbaar van zwart naar grijs en van lichtgrijs naar wit. Voor serieuze beeldbewerking is het scherm dus niet geschikt.

Het display is gelijkmatig verlicht, maar bij een compleet zwart scherm zie je bij de onderste rand twee lichte vlekken. De maximale helderheid van ruim 200 cd/m2 is voldoende om ergonomisch mee te werken, maar niet als er een lamp rechtstreeks op het scherm schijnt.

Als aansluitingen krijg je HDMI, DisplayPort en VGA. Randapparatuur kun je aansluiten op vier USB 3.0-poorten, twee aan weerszijden van het scherm. Op die plaats zijn ze ook in tabletmodus goed bereikbaar.

monitor met touchscreen specificatiesConclusie en specificaties

De Dell P2418T slaat ook steunend op het bureau een goed figuur. De touchfunctionaliteit maakt het bij uitstek een scherm voor situaties waarin rechtstreeks contact is met klanten. Deze monitor met touchscreen komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een bibliotheek, een kassasysteem of als schoolcomputer.

(Marco den Teuling, c’t 9/2017)

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Asus Zephyrus G14-laptop met Ryzen 9

De 14-inch Asus Zephyrus G14 is de eerste laptop met de nieuwe Ryzen 4000-processor van AMD. We bekeken het model met het AMD-vlaggenschip, Ryzen 9 49...

VanMoof S3 e-bike

Terwijl de meeste e-bikes wat lomp ogen, met ‘opgeplakte’ accu’s, heeft de VanMoof S3 strakke lijnen en slimme functies. Maar de vernieuwde techniek e...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er