Review: de XUB2492HSU van iiyama is een degelijke no-nonsense monitor

Noud van Kruysbergen
0

iiyama xub2492hsuDe iiyama XUB2492HSU is geen opvallende krachtpatser, maar doet wat hij doen moet – en goed. We bespreken vaak enorme monitoren met ultrabrede beeldverhoudingen, supersnelle weergave voor games en als het even kan ook een gebogen scherm. Bij de lagere prijsregionen kom je dan vaak schermen van glimmend kunststof met een TN-paneel tegen, zonder verstelbare voet en vaak alleen een vga-ingang. Dat kan ook anders.

De ProLite XUB2492HSU van iiyama heeft een IPS-paneel met een goede kleurweergave vanuit iedere kijkhoek. Het beeld standaard wat fel en blauw, maar na wat aanpassingen kregen we een prettige en consistente weergave. Het scherm accepteert signalen via vga, DisplayPort en hdmi.

Usb-hub

De ingebouwde usb-hub heeft slechts twee poorten, maar dat is voldoende voor een toetsenbord en muis. De luidsprekers zijn niet geweldig, ze volstaan voor wat systeemgeluiden, maar niet om muziek mee af te spelen. De monitor heeft ook een audiouitgang voor een hoofdtelefoon. Het was fijner geweest als die uitgang op een iets beter bereikbare plek had gezeten.

Op de rest van de ergonomie en bouwkwaliteit is helemaal niets aan te merken. De meegeleverde voet is 13 centimeter in hoogte verstelbaar en het scherm is 90 graden kantelbaar. Door de erg dunne schermranden is de monitor bij uitstek geschikt voor werkplekken met meerdere monitoren.

iiyama xub2492hsu tabel

 

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Toshiba MG09 18TB review: lekker vlot met flinke capaciteit

Als je je NAS of server van meer opslag wilt voorzien, is de Toshiba MG09 18 TB wellicht wel wat voor jou. Kom erachter in deze Toshiba MG09 18TB revi...

Sennheiser IE600 review: top geluid met een flink prijskaartje

De IE 600 van Sennheiser laat met zijn secuur vormgegeven in-ears zien wat er op het gebied van geluid mogelijk is. Aan de hand van deze Sennheiser IE...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er