Supersonic USB stick van Patriot is sneller dan menig ssd – review

Redactie
0

Usb-sticks doen hun werk meestal gezapig, maar de Supersonic Rage Prime van Patriot is nog sneller dan veel ssd’s.


 

 

usb supersonic sneller ssd


Patriot claimt dat deze usb-stick bij het lezen 600 MB/s kan halen. Daarbij wordt USB 3.2 Gen 2 als interface gebruikt. Met ­Iometer hebben we zelfs bijna 1 GB/s gemeten voor het lezen en schrijven, en het Windows-­programma WinSat bevestigt dat de usb-stick bijna 1 GB/s haalt voor het schrijven en bijna 900 MB/s voor het lezen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


Snelheid in de praktijk

In de praktijk daalt die snelheid echter tot het opgegeven niveau. De stick slaagde erin een grote video te schrijven met ongeveer 520 MB/s, en te lezen met iets minder dan 500 MB/s.
Met zeer kleine bestanden zijn dergelijke sticks normaal gesproken duidelijk lang­zamer: de Supersonic Rage ­Prime haalde ongeveer 10 MB/s bij het schrijven van niet-gecomprimeerde Linux-­bron­bestanden, maar zelfs daarmee staat hij bij dat onderdeel op de eerste plaats van alle ooit geteste usb-sticks. De snelheid daalt na verloop van tijd wel sterk, wat mede veroorzaakt wordt door de opwarming tot 76 °C.

USB supersonic sneller dan ssd

De prijs van deze usb-stick is nogal aan de forse kant, maar daarvoor krijg je dan wel een snelle usb-ssd – maar dan in een formaat dat veel beter geschikt is om ­bestanden in je zak mee te nemen.

Plus- en minpunten

+ ssd-achtige snelheden
+ snel bij kleine bestanden
– aan de prijs

Patriot supersonic rage prime 1TB usb-stick

patriotmemory.com
modelnummerPEF1TBRPMW32U
besturingssysteemWindows v.a. 7, macOS v.a. 10.6, Linux v.a. 2.4
aansluitingUSB 3.2 Gen 2 type A
bekijk het product€ 135 (1TB)

 


lees meer reviews in c't magazine 10/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Usb-sticks van 128 GB voor sneltransport

Als je een film naar een usb-stick wilt kopiëren of je werk wilt opslaan, hoef je niet lang te wachten: een snelle usb-stick kan een schrijfsnelheid h...

De beste snelle USB-sticks van 128 GB – getest

Snelle usb-sticks van 128GB getest, ze passen makkelijk in een broekzak en het is altijd handig om bestanden van A naar B te kunnen meenemen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er