Panasonic SC-GN01 review: surroundsound voor om je nek

Elwin Hodžić
0

In deze review werpen we een blik op een best uniek product, namelijk de Panasonic SC-GN01. Meestal bieden koptelefoons geen surroundsound en je thuisbios altijd op 100% kan ook niet. Met deze Panasonic SC-GN01 heb je daarentegen gewoon surroundsound om je nek.

Panasonic SC-GN01 review:


Ontvang informatie en tips over alles wat met audio te maken heeft, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Panasonic SC-GN01 Design

De SC-GN01 biedt via twee luidsprekers aan de voor- en achterzijde surroundsound. Hij is vooral gericht op gamers en hee­ft een geïntegreerde microfoon met goede spraakkwaliteit. Hij kan aan de achterkant iets worden gebogen en past comfortabel in je nek. Zelfs na een lange gamingsessie drukt hij niet op je schouders en bleef onze nek ontspannen.

Panasonic SC-GN01 aansluitingen en mogelijkheden

De speaker werkt via een lange usbkabel (type A) of kabel met audiojack. Hij werkte prima op een Windows 10-pc en een Mac. Onder Windows moet je voor Panasonic SC-GN01 (Game) kiezen via het luidsprekerpictogram, anders werkt hij in chatmodus met een zeer dun geluid.

Panasonic SC-GN01 volume

Om het maximale volume te halen, moet je hem aansluiten op een USB 3.0-poort (5V 900 mA). Soms zou het naar onze smaak nog wat luider kunnen. Op een PS5 werd hij via USB 3.0 soms alleen als microfoon herkend. Na de console opnieuw op te starten en de speaker pas aan te sluiten wanneer de PS5 volledig was opgestart, was alles oké.

Conclusie Panasonic SC-GN01 review

De Panasonic SC-GN01 gaf in de test diverse surround demo-trailers authentiek weer. De SC-GN01 klinkt evenwichtig en de bas is voldoende. Dankzij het gebalanceerde geluid is het luisteren naar muziek ook leuk. Bovendien is de nekluidspreker ook zeer zeker prima om te gebruiken voor als je een film wilt bekijken.

Panasonic SC-GN01 – review – plus- en minpunten

+ evenwichtig geluid
+ ook prima voor films & muziek
wat prijzig

Panasonic SC-GN01 specificaties

FabrikantPanasonic, panasonic.nl
AansluitingenUSB type A, 3,5mm-jack
Speakers4-kanaals
Shoplink en prijsAmazon,  circa 220 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 12, 2022, pagina 20.)

Lees meer over audioproducten in c't 06/2024

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er