Opensource messenger-app Delta Chat

Daniel Dupré
0

Bij de meeste instant-messengers kun je alleen personen bereiken die dezelfde dienst gebruiken. Delta Chat overstijgt die beperking.

De opensource messenger-app Delta Chat is in feite een IMAP-mailclient. Je voert de gegevens van de SMTP- en IMAP-servers van je e-mailprovider in en je kunt direct gaan chatten met bekenden. Bij een test bereikten berichten die we via Delta Chat stuurden, inclusief afbeeldingen en spraakberichten, binnen tien seconden hun doel via push-IMAP.

Dat was sneller dan een e-mail, maar minder snel dan andere messengers. Gebruikers van Delta Chat worden meteen gewaarschuwd dat er een bericht binnenkomt en kunnen in chat-stijl reageren. Naar wens verplaatst de client alle chats naar een onderliggende map, zodat je mailbox niet overvol komt te staan.

delta chat

Andere gebruikers ontvangen de berichten als normale e-mail. Delta Chat biedt end-to-end-versleuteling van chats en e-mails via OpenPGP. Voor de sleutel maakt hij gebruik van Autocrypt. Officieel werkt Delta Chat momenteel alleen onder Android.

Er zijn bètaversies beschikbaar voor iOS, macOS en Linux. Daarmee is het mogelijk om platformonafhankelijk chatberichten te verzenden zoals met WhatsApp, maar dan zonder de indiscrete praktijken van moederbedrijf Facebook.

Er is overigens ook een Windows-versie beschikbaar (zie https://delta.chat/en/download)

c't dec/2020

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Anker PowerCore+ PD 45W powerbank voor laptops

Als de accu van je smartphone onderweg leeg raakt en er geen stopcontact binnen handbereik is, is een powerbank een praktische oplossing. Het zou voor...

Samsung Galaxy Tab S6 review en koopadvies

De Samsung Galaxy Tab S6 (voorganger van de Tab S7) is nog steeds een interessante tablet die ook voor werk ingezet kan worden. Hij is bovendien inmid...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er