Opensource messenger-app Delta Chat

Daniel Dupré
0

Bij de meeste instant-messengers kun je alleen personen bereiken die dezelfde dienst gebruiken. Delta Chat overstijgt die beperking.

De opensource messenger-app Delta Chat is in feite een IMAP-mailclient. Je voert de gegevens van de SMTP- en IMAP-servers van je e-mailprovider in en je kunt direct gaan chatten met bekenden. Bij een test bereikten berichten die we via Delta Chat stuurden, inclusief afbeeldingen en spraakberichten, binnen tien seconden hun doel via push-IMAP.

Dat was sneller dan een e-mail, maar minder snel dan andere messengers. Gebruikers van Delta Chat worden meteen gewaarschuwd dat er een bericht binnenkomt en kunnen in chat-stijl reageren. Naar wens verplaatst de client alle chats naar een onderliggende map, zodat je mailbox niet overvol komt te staan.

delta chat

Andere gebruikers ontvangen de berichten als normale e-mail. Delta Chat biedt end-to-end-versleuteling van chats en e-mails via OpenPGP. Voor de sleutel maakt hij gebruik van Autocrypt. Officieel werkt Delta Chat momenteel alleen onder Android.

Er zijn bètaversies beschikbaar voor iOS, macOS en Linux. Daarmee is het mogelijk om platformonafhankelijk chatberichten te verzenden zoals met WhatsApp, maar dan zonder de indiscrete praktijken van moederbedrijf Facebook.

Er is overigens ook een Windows-versie beschikbaar (zie https://delta.chat/en/download)

c't magazine jan-feb/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon met streamingzender – review

De Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon verrast door een praktische streamingfunctie in het laadstation waar ook een tweede B&W op kan.

Goedkope middenklasse videokaart voor gaming

In de middenklasse goedkope videokaart voor gaming valt AMD’s Radeon RX 6600 XT met hoge framerates en raytracing op.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er