Opensource messenger-app Delta Chat

Daniel Dupré
0

Bij de meeste instant-messengers kun je alleen personen bereiken die dezelfde dienst gebruiken. Delta Chat overstijgt die beperking.

De opensource messenger-app Delta Chat is in feite een IMAP-mailclient. Je voert de gegevens van de SMTP- en IMAP-servers van je e-mailprovider in en je kunt direct gaan chatten met bekenden. Bij een test bereikten berichten die we via Delta Chat stuurden, inclusief afbeeldingen en spraakberichten, binnen tien seconden hun doel via push-IMAP.

Dat was sneller dan een e-mail, maar minder snel dan andere messengers. Gebruikers van Delta Chat worden meteen gewaarschuwd dat er een bericht binnenkomt en kunnen in chat-stijl reageren. Naar wens verplaatst de client alle chats naar een onderliggende map, zodat je mailbox niet overvol komt te staan.

delta chat

Andere gebruikers ontvangen de berichten als normale e-mail. Delta Chat biedt end-to-end-versleuteling van chats en e-mails via OpenPGP. Voor de sleutel maakt hij gebruik van Autocrypt. Officieel werkt Delta Chat momenteel alleen onder Android.

Er zijn bètaversies beschikbaar voor iOS, macOS en Linux. Daarmee is het mogelijk om platformonafhankelijk chatberichten te verzenden zoals met WhatsApp, maar dan zonder de indiscrete praktijken van moederbedrijf Facebook.

Er is overigens ook een Windows-versie beschikbaar (zie https://delta.chat/en/download)

c't magazine 10/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Kingston XS2000 review: klein, snel én een IP55-rating

Kingstons snelle XS2000 is nauwelijks langer dan een luciferdoosje. Toch heeft deze ssd echter een nadeel. Dit nadeel lees je terug in deze Kingston X...

Shuttle XPC slim DH32U review:

De XPC slim DH32U van Shuttle is op zakelijk gebruik gericht, maar is ook interessant als thuis-pc. Toch is wel iets storends aan dit product. Lees hi...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er