Online code presenteren met syntax-highlighting

Marco den Teuling
0

 

Met de online presentatietool Slides zet je in een handomdraai mooie presentaties in elkaar en kun je zelfs code presenteren en wiskundige formules. We bekijken kort de mogelijkheden.

Anders dan bij Prezi werk je bij Slides niet op één groot vlak. Het uiteindelijke resultaat is een traditionele serie van dia’s met een vaste volgorde. Maar technisch gezien gaat het alleen om HTML, CSS en JavaScript. Bij het geven van de presentatie kan je smartphone de rol van afstandsbediening spelen.

code-presenteren-online-Slides-syntax-syntaxis-presentatie-PowerPoint-alternatief

Behalve de blokken met tekst, de tabellen, foto’s en video’s kun je ook codeblokken maken waar je als gebruiker TeX-commando’s of programmacode kunt invoegen. Slides herkent talen van ActionScript tot YAML (ongeveer 70 talen) en highlight de syntaxis van de ingevoegde codeblokken automatisch.

Bij de gratis versie van Slides moet je je presentaties openbaar maken, waardoor die op de server van de Amerikaanse producent komen te staan. Synchronisatie via Dropbox, het exporteren naar pdf en het aanpassen van CSS is alleen mogelijk als je je portemonnee trekt. Als je met een team samenwerkt, moet je de teamversie nemen.

Voor veel doeleinden is het aantal functies prima. Maar als het gaat om teksten en tabellen, hebben PowerPoint en dergelijke meer te bieden. De optie om code weer te geven maakt Slides interessant voor ontwikkelaars. Voor alle andere gebruikers is de basisversie ook de moeite van het proberen waard. De interface is namelijk erg gebruiksvriendelijk.

Slides

Online presentatietool
ProducentSlides Inc., slides.com
Systeemeisenrecente versie van een browser
Prijsbasisversie gratis,
Lite / Pro / Team; 7 / 14 / 28 dollar per maand
(korting bij jaarlijks betalen)

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er