Netwerk-switch review: Zyxel XGS1250-12 met hoge snelheid

Redactie
0

De XGS1250-12 switch van Zyxel scoort punten met vier extra snelle netwerkpoorten, maar die hoge snelheid heeft wel z’n prijs.

Multigigabit-ethernet zie je bij routers, NAS-apparaten en op moederborden steeds meer. Zyxel heeft de managed XGS1250-12 uitgebracht met drie poorten die tot 10 Gbit/s halen via koper en een SFP+-slot voor een glasvezelmodule of direct-attach-kabel voor korte verbindingen.

switch zyxel netwerkpoorten snelheid

Produceert veel geluid

Bij een korte test konden we tot 9,9 Gbit/s (MTU 9000 bytes) versturen. Als echter twee poorten met 10 Gbit/s actief ­waren, begon de fan na een tijdje te draaien, wat in een stil kantoor moeilijk te negeren is en niet gek is met een gemiddeld energie­verbruik van 14 watt. Zorg dus dat je de switch een beetje wegwerkt zodat het fangeluid je niet stoort.

Tot 32 VLAN’s

Beheerders kunnen op de XGS1250-12 tot 32 VLAN’s instellen voor logisch gescheiden netwerken, en er is ook een mirroring-­functie voor netwerkdiagnose en aanpasbare QoS-instellingen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Aantrekkelijk maar prijzig

Andere interessante functies voor bedrijven zoals (R)STP of authen­ticatie via Radius/IEEE 802.1x zijn niet beschikbaar. Met een prijs van 260 euro is de XGS1250-12 geen echt koopje, maar hij is toch aantrekkelijk voor veel gebruikers die vaak grote bestanden over het netwerk heen en weer sturen.

Plus- en minpunten:

+ 4 supersnelle poorten
+ koper en optie voor glas
– fangeluid

Zyxel XGS1250-12zyxel.com
bedieningselementenreset, 13 statusleds
aansluitingen11 × RJ45 (8 × gigabit, 3 × NBase-T tot 10 Gbit/s), 1 × SFP+ (1/10 Gbit/s)
energieverbruik14 watt
Bekijk het product€ 209

 

Lees meer reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Een (goedkope) managed gigabit switch kiezen voor een klein netwerk

Kies de juiste managed gigabit switch met deze tips. Geef internet­telefonie voorrang, houd het gastnetwerk apart of begrens de download van de gameco...

Maak je netwerk sneller met multigigabit-ethernet

Maak je netwerk sneller met multigigabit-ethernet en verkort wachttijden tot een vijfde of minder. We kijken naar de snelheden en wat je nodig hebt.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er