Netatmo Slimme Rookmelder

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

De slimme rookmelder van Netatmo kun je via wifi en IFTTT in je smarthome integreren. Daar heb je dan 10 jaar geen omkijken meer naar.

Met een diameter van 11,5 centimeter en een hoogte van 4,5 centimeter is de Slimme Rookmelder van Netatmo ongebruikelijk groot voor een rookmelder.

Het installeren is redelijk eenvoudig: je bevestigt de bevestigingsplaat aan het plafond, waarna je de rookmelder met een korte draaibeweging op de plaat vastdraait. Het apparaat activeert zich dan automatisch.

Configureren

Voor de initiële configuratie heb je de gratis security-app van Netatmo nodig. Daarmee benader je normaal gesproken de IPcamera’s van de fabrikant.

Ook in dit geval voeg je de rookmelder toe via de menuoptie die je normaal gesproken gebruikt om een nieuwe camera in te richten. Je ontvangt dan voortaan een pushbericht via de app wanneer de melder rook detecteert, het alarm afgaat (met 85 dB!) of het alarm weer uitzet.

netatmo_slimme-rookmelder

Slimme koppelingen & levensduur

Als je een IFTTT-account aan Netatmo Security koppelt, kun je de trigger van de rookmelder ook gebruiken voor andere smarthomeacties, bijvoorbeeld dat wanneer het alarm afgaat ook alle gekoppelde lichten automatisch aangaan.

De Slimme Rookmelder biedt ook ondersteuning voor HomeKit.

Rookmelders moet je na tien jaar vervangen. In dit geval heb je ook geen keuze: de twee lithium- ionbatterijen zitten vast ingebouwd en zijn niet te vervangen of op te laden. Als ze leeg zijn, moet je het hele apparaat recyclen.

Netatmo Slimme Rookmelder

fabrikantNetatmo
wifi / draadloosWiFi 802.11 b/g/n (2,4 GHz) / BT LE
batterijduur10 jaar
rookalarm85 dB
prijs€ 100

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Netatmo Presence: buitenlamp en bewakingscamera in één

De Netatmo Presence is meer dan alleen een bewakingscamera voor buiten. Hij speelt namelijk ook meteen voor buitenlamp. Door zijn moderne, neutrale lo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er