Nest audio smartspeaker review

Marco den Teuling
0

De opvolger van de Google Home smartspeaker is nauwelijks herkenbaar: een beter geluid en krachtigere hardware in een nieuw jasje.

Google heeft het design van de langverwachte opvolger van zijn smartspeaker volledig veranderd. Met 17,5 centimeter is de Nest Audio rond 3 centimeter hoger dan zijn voorganger. Ook is hij met 1,2 kg een stuk zwaarder. De oude versie (Google Home) is in toplijstjes zoals op Bestenu.nl al verdwenen.

De Nest Audio is volledig bedekt met een geweven stof en is verkrijgbaar in wit en grijs. Het materiaal is nogal besmettelijk en daardoor ongeschikt voor gebruik in ruimten waar je met vieze handen het apparaat vastpakt, zoals de keuken of garage.

De set-up gebeurt in een handomdraai via de Home-app (voor iOS en Android). Wat de prestaties betreft verschilt de Nest ­Audio niet van andere luidsprekers met Google-­connectiviteit: je kunt de stemassistent activeren, muziek afspelen of je smarthome aansturen.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

Qua geluid is de Nest Audio superieur aan zijn voorganger en kan hij de concurrentie in hetzelfde prijssegment (rond 100 euro) goed bijbenen. Het tweewegsysteem zorgt voor een rijkere bas en heldere hoge tonen, maar straalt nu naar voren in plaats van omnidirectioneel. Als je twee apparaten in huis haalt, kun je ze koppelen tot een stereosysteem voor je woonkamer.

Pluspunten

  • beter geluid dan voorganger
  • met 2 apparaten stereogeluid

Minpunten

  • stofbekleding besmettelijk

Bekijk deze smartspeaker

De oudere Google Home Max is hier niet officieel verkrijgbaar, dus voorlopig is de Nest Audio het topmodel smartspeaker van Google.  Ook de Nest Hub Max (met display) is niet in de Google Store te vinden.

Als je de Nest Audio te prijzig vindt, is de Nest Home mini smartspeaker een goedkoper alternatief. Die heeft een adviesprijs van 40 euro maar wordt vaak in acties aangeboden voor lagere prijzen. Verwar die niet met de oudere Google Home mini, waarvan de geluidskwaliteit nog weer een stuk minder is.

Nest Audio

Smartspeaker
Bediening3 aanraaksensoren, spraakbesturing
CommunicatieWi-Fi 5, bluetooth 5.0
Energieverbruik in stand-by3,5 watt
Shoplink en prijsNest Audio, circa € 100

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Lees uitgebreide reviews en achtergrondinfo op je gemak in c't magazine 10/2023

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

tado° Slimme Thermostaat review: efficiënt je huis verwarmen

In deze review werpen we een blik op de tado° V3+ slimme thermostaat waarmee je je huis op de meest efficiënte manier kunt verwarmen.  Hij is zowel be...

Shuttle XH510G2 review: prima barebone voor diverse toepassingen

In deze review werpen we een blik op de XH510G2 van Shuttle. Dit is een veelzijdige barebone die veel flexibiliteit biedt. Dankzij de vele aansluitmog...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er