Nanoleaf Canvas wifi-ledtegels

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

Nanoleafs interactieve ledtegels vormen een speels gekleurd vlak in je smarthome. De tegels kunnen worden aangestuurd via IFTTT.

Nanoleaf ken je misschien wel van de driehoekige Auroraledtegels. Deze zijn inmiddels omgedoopt tot Light Panels. De nieuwe Canvas zijn vierkant, wat een stuk praktischer is dan de driehoeken. De tegels zijn elk 15 bij 15 centimeter groot.

De startset (Smarter Kit) bevat negen tegels: acht ledtegels en een net zo grote controllertegel. De controller heeft zes touchknoppen om het systeem ook zonder de app te bedienen. De set knoop je via de Nanoleafapp aan je wifinetwerk.

Aansturen

Na het instellen heb je geen internetverbinding nodig voor het aansturen via de app. Via de cloud besturen dankzij je Nanoleaf-account (IFTTT) kan ook. Elke ledtegel heeft vier velden die vanaf de zijkant met rgb- en warm witte leds worden verlicht.

De 3d-achtige patronen in de tegels zijn een bewuste keuze, het verstrooipatroon op de diffusors is ongelijkmatig. Daar moet je wel van houden. De vier vlakken van een tegel zijn alleen als geheel aan te sturen.

Koppelen & touch

Via de meegeleverde ‘Linker’ strips verbind je tot 25 tegels aan elkaar tot een groot lichtvlak, werkend op een enkele adapter. De controller-tegel bevat een kleine microfoon. Hierdoor kan het systeem op muziek reageren. En elke tegel heeft een capacitief touchvlak om bijvoorbeeld een potje WhackaMole te spelen.

De Canvas zit goed in elkaar, maar de prijs is wel behoorlijk pittig. Een uitbreidingsset met 4 ledtegels kost 80 euro.

Nanoleaf Canvas

Wifi-ledtegels
FabrikantNanoleaf
Meegeleverdcontroller-tegel, 8 ledtegels, 8 Linker-strips,
adapter
Stand-by5 watt / 10,8 VA
Prijs€ 200

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Eerste stappen met smarthome-software openHAB 2

De smart-tv, slimme thermostaat, ledlampen, rolluiken …, openHAB 2 kan bijna alle smarthome-hardware aansturen. We laten zien wat je daarvoor moet doe...

MQTT ledcontroller voor smarthome gebruiken

Maak je eigen smarthome-statuspaneel met leds, die opdrachten ontvangen via wifi en MQTT. Zo visualiseer je de toestand van je smarthome en herken je ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er