MSI Optix MAG272CQR review: curved gamen

Alieke van Sommeren
0

Nu 27 inch en 1440p zo’n een beetje de standaard aan het worden is, groeit het aantal goed uitgeruste gamingschermen lekker mee. De MSI Optix MAG272CQR is daar een voorbeeld van. We testen deze curved gaming-monitor.

Een 27-inch gamingscherm met 1440p-resolutie en voldoende snelle refreshrate is heel prettig om mee te werken. Je hebt daar wel een flinke grafische kaart voor nodig, maar dat hoe­ft niet het duurste topmodel van de serie te zijn. Heb je even geen tijd en zin om te gamen, dan heb je alsnog lekker veel werkruimte voor andere dingen.

MSI Optix MAG272CQR review curved gaming monitor

Curved gaming

MSI heeft­ de Optix MAG272CQR een duidelijke kromming (1500R) gegeven, maar de kleuren en de weergave in de hoeken hebben dat bij een 27”-scherm eigenlijk niet echt nodig. Die kromming is dan ook meer bedoeld voor het versterken van het gevoel van immersie bij gaming.

MSI vermeldt een MPRT (Moving Picture Response Time) van 1 milliseconde. De video-inputs zijn ruim vertegenwoordig met een DisplayPort-aansluiting, twee HDMI-poorten en een USB-C-ingang (met DisplayPort-signaal). Via DisplayPort haal je de volle 165 Hz, via HDMI is het maximaal haalbare 144 Hz.

De monitor voelt en oogt degelijk als je hem uit de doos haalt. Het matte scherm hee­ft aan de achterkant een kleine strook die met RGB verlicht is en die je via software mee kunt laten kleuren met de rest van je RGB-hardware. Een deel van de achterkant hee­ft een brushed look, en het onderste deel is normaal matzwart. Er worden vier afstandsbusjes meegeleverd om het scherm met een optionele wallmount-kit ook direct aan de muur te kunnen schroeven. Dat is wel een goede manier om de RGB-gloed nog een beetje van via de muur te laten reflecteren.

Design en opties

Via een gat in het staande deel van de voet kun je de kabels wat minder opvallend naar hun plek geleiden. De dunne randen links, rechts en boven, de strak vormgegeven grippy voet en het subtiele MSI- logo aan de voorkant bieden een voor een gaming- accessoire zeer ingetogen look, die prima bevalt. Het scherm biedt als leuke handige gimmick een kleine uitschuifbare houder om je headset aan op te hangen.

De powerknop is de enige losse knop voorop, de overige bediening gebeurt via een joystick rechtsonder achterop het scherm. Dat werkt erg prettig, je kunt dan bijvoorbeeld met een enkele beweging van de joystick meteen bij de inputselectie uitkomen of bij de verschillende gamingpresets. Als je de joystick indrukt, krijg je het gehele menu te zien om te doorlopen, en dat is best wat: van verschillende gaming-modi en kleurpresets tot het inschakelen van anti-motion-blur en het instellen van een richthulp bij games. Bij specifieke functies staat handig vermeld wat de impact is op andere opties.

Impressie MSI Optix MAG272CQR (MSI  Gaming channel):

Conclusie

Het VA-panel zit qua kleurweergave tussen een TN- en IPS-panel in, en dat is voor gaming-toepassingen en wat taken daar rondom helemaal prima. Hij haalt 100 procent van de sRGB-dekking en 90 procent van DCI-P3. De FreeSync-range is lekker ruim (vanaf 48 Hz). Voor een prijs van zo’n 450 euro biedt de Optix MAG272CQR gamers een erg mooi totaalpakket.

MSI Optix MAG272CQR

Curved gaming monitor
fabrikantMSI, nl.msi.com
panel27 inch, VA, 165 Hz, 2560 × 1440, 1 ms MPRT
extraFreeSync (48 – 165 Hz), headsethouder, VESA-mount
compatible, 2 × USB 3.2 Gen1, USB 3.2 Gen1 type B,
headset-aansluiting, Kensington-lock
video-inDisplayPort 1.2a, 2 × HDMI 2.0b, USB-C (DisplayPort)
energieverbruik61 W
shoplink en prijsMSI Optix MAG272CQR, circa € 450

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't magazine dec/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Cooler Master mini-ITX behuizing pc – review

Je kunt er snel en flexibel een pc mee opbouwen, waarbij ook waterkoeling mogelijk is, de Cooler Master NR200P mini-ITX-behuizing.

InfinityLab 10000 Wireless powerbank – review

De InfinityLab InstantGo 10000 Wireless is een compacte en lichte powerbank die drie apparaten tegelijk kan opladen.

Interessant voor jou

De juiste grafische kaart kopen

De juiste grafische kaart kopen

achtergrond4 reacties
0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er