Mobiele (tweede) scherm – Asus ZenScreen GO MB16AP

Marco den Teuling
0

De Asus ZenScreen GO MB16AP is een 15,6-inch scherm met een accu voor mobiel gebruik. Hij is zowel aan een pc, notebook of smartphone te koppelen.

De Asus ZenScreen Go is opvallend licht (slechts 800 gram) voor een scherm waar een 7800mAh-accu in verstopt zit. Het 15,6”-scherm (ips) heeft een full-hd-resolutie en een refreshrate van 60 Hz. Voor video-input zit er een enkele USB type C-poort onderaan de linkerkant.

Daar net rechts van zitten twee zilveren knoppen om alle instellingen te doorlopen. Geheel rechts zit de powerknop en een rond gat waarin je de meegeleverde pen (geen stylus, het scherm is geen touchscreen) kunt steken als een impromptu-standaard.

Het scherm kantelt dankzij een ingebouwde gyroscoop automatisch mee van liggend naar staand formaat als je hem draait. De meegeleverde smartcase werkt vergelijkbaar met de smartcase van Apple: met wat origami kun je het display netjes schuin voor je neerzetten.

Asus ZenScreen GO MB16AP mobiele portable monitor

Wel jammer dat het scherm niet mat is. In gesloten staat beschermt de hoes het scherm aan de voor- en achterkant.

Mocht je nog een apparaat zonder USB type C hebben, dan levert Asus netjes een adapter mee naar USB type A. Het scherm kan naar keuze opgeladen worden door het apparaat waar hij op aangesloten is, of via een willekeurige USB-C-lader.

Voor een tweede scherm is de resolutie niet helemaal meer van deze tijd, een 1440p-resolutie was wat praktischer geweest. Maar het is voor veel scenario’s een handig mee te nemen oplossing om wat meer beeldoppervlak bij je te hebben. Dankzij het compacte formaat en lage gewicht neem je het bijvoorbeeld makkelijk meer naar klanten om content van een smartphone (of laptop) op weer te geven.

Let op als je deze monitor wilt bestellen, er is ook een MB16AC-uitvoering. Die is ruimer verkrijgbaar en goedkoper (circa 270 euro), maar heeft geen ingebouwde accu. Het AC-model betrekt zijn stroom van het bronapparaat. De AP-versie is door zijn accu flexibeler inzetbaar.

Asus ZenScreen GO MB16AP

www.asus.com/nl
Display15,6″-IPS, 1920 × 1080 (60Hz )
AansluitingenUSB 3.1 type C gen 2 (10 Gbit/s)
Accu7800 mAh, 4 uur bij 220 nits
Afmetingen / gewicht22,6 (h) × 36,0 (b) × 0,8 (d) cm / 0,8 kg
Shoplink en prijsAsus MB16AP, € 320

Uitgebreide achtergrondinfo en reviews vind je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er