Meeting Owl 3 review: vergaderen met 360-graden beeld mét focus

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Meeting Owl 3. Dit is een 360-graden conferentiesysteem dat zowel qua beeld als geluid een bijzondere ervaring biedt voor de zakelijke markt.

  Met deze innovatieve oplossing kunnen meerdere deelnemers op een lokale locatie gemakkelijk communiceren met hun collega’s die online aanwezig zijn.

  Meeting Owl 3 review:

  Speelse uitwerking voor de zakelijke doelgroep

  De naam “Uil” van dit conferentiesysteem wordt duidelijk zichtbaar wanneer je de camera inschakelt en de oogjes beginnen te branden, terwijl het een oehoe-geluid maakt. Met zijn prijs van 1150 euro, is het een speelse keuze voor de zakelijke doelgroep. Sommige deelnemers dachten echter dat er een thermoskan koffie voor hen klaarstond. Na verloop van tijd kan de lichtgrijze stoffen bekleding wat gaan opstropen – zonder te vergeten hoe besmettelijk het kan zijn.

  Eenvoudig te gebruiken en te verbinden

  Wanneer je de Owl 3 via de twee meter lange kabel en adapter hebt aangesloten, wordt deze direct door Windows herkend. Je kunt de Meeting Owl 3 dan meteen selecteren bij vergader-apps zoals Teams en Zoom.

  Overzichtelijke bedieningselementen

  De Owl heeft een overzichtelijk aantal bedieningselementen. Aan beide zijden bevinden zich grote muteknoppen waarmee de microfoons tijdelijk kunnen worden uitgeschakeld. Met de grote plus- en minknoppen kan het geluid harder of zachter worden gezet. Achterop bevindt zich nog een knop genaamd Multi-Purpose Button – de functie hiervan is niet meteen duidelijk.

  360-graden camera en omnidirectionele microfoons

  De camera heeft een resolutie van 1080p en een bereik van 360 graden. Hierdoor kan hij zich richten op alle sprekers en ze tegelijkertijd in beeld brengen. Je kunt de Owl dus ook midden op de vergadertafel plaatsen. Dankzij de acht omnidirectionele microfoons is iedereen binnen een afstand van vijf meter goed verstaanbaar. Als de verstaanbaarheid niet voldoende is, kun je een losse Expansion Mic aansluiten op de usb-aansluiting achter het lipje onder de volumeknoppen.

  Krachtige geluidsweergave en flexibele Installatie

  Met de drie ingebouwde luidsprekers is het geluid aan alle kanten goed hoorbaar. Hoewel sommige hogere stemmen wat body kunnen verliezen door de nadruk op lagere spraakfrequenties, is het volume (76 dB SPL) meer dan voldoende voor elke vergaderkamer. Het aansluiten van een externe luidspreker is niet mogelijk, maar je kunt wel meerdere Meeting Owls aan elkaar koppelen voor grotere ruimtes.

  Meeting Owl-app

  Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden, installeer je de Meeting Owl-app. Deze app is beschikbaar voor iOS, Android, Microsoft en Mac. Met de app kun je updates installeren en het wifinetwerk instellen. Het gebruik van wifi wordt momenteel alleen aanbevolen voor het updaten van de Owl 3, vanwege beveiligingsoverwegingen is het activeren van wifi niet nodig, vooral omdat alleen WPA/WAP2 Personal wordt ondersteund.

  Problemen bij verbinding & app

  De Windows-app detecteert de Owl en downloadt de eerste update, maar kan daarna geen verbinding maken met het wifi van de Owl, omdat het wifiwachtwoord nergens vermeld staat. De iOS-app kan via bluetooth verbinding maken met de Owl, maar deze wordt niet herkend bij de namen. Vervolgens wordt automatisch verbinding gemaakt met het wifi van de Owl om de gedownloade update te installeren, maar ook hierbij trad een foutmelding op. Bij het testen werkte de Android-app echter goed. Tijdens het gebruik van de app moet je bluetooth ingeschakeld houden.

  Geavanceerde beeld- en geluidsinstellingen

  Met de geavanceerde geluidsinstellingen kun je het niveau van de ruisonderdrukking instellen en bepalen wat er moet gebeuren bij ‘Double Talk’, oftewel wanneer lokale deelnemers tegelijk spreken. Je kunt het 360-graden panorama laten zien en het midden daarvan instellen, de presentator laten volgen en een negeerzone instellen die niet in beeld wordt gebracht.

  Conclusie Meeting Owl 3 review

  De beeld- en geluidskwaliteit van de Meeting Owl 3 zijn uitstekend. De extra mogelijkheden die de app biedt maken het gemakkelijk en mogelijk om verzorgde presentaties te geven en overzichtelijke vergaderingen met zowel online als lokale deelnemers te houden.

  Meeting Owl 3 review - plus- en minpunten

  + 360-graden beeld met focus
  + Geluid rondom
  Updateproces / wifiverbinding

  Meeting Owl 3 review

  FabrikantOwl Labs
  ResolutieFull HD (1080p)

  Afmetingen

  11,1 cm doorsnee × 27,3 cm hoog
  MeegeleverdUSB-C-kabel, 12V/3A-voeding, reference-card, setup-guide
  Shoplink en prijsCoolblue, circa 1150 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er