Meerdere computers bedienen met 1 toetsenbord en muis

Redactie
0

Meerdere computers bedienen zonder een bureau vol toetsenborden en muizen kan met hardware (KVM-switch), maar dan heb je nog steeds een hoop kabels. Met ShareMouse kun je tot negen Windows-pc’s en/of Macs bedienen met één toetsenbord en muis, zonder KVM-switch of extra hardware.

Als je vaak met meerdere computers werkt, wil je meestal niet dat er meerdere toetsenborden op je bureau staan en koop je een KVM-switch. ShareMouse is dan een alter­natief. Je kunt tot negen pc’s en/of Macs bedienen met één toetsenbord en muis.

Anders dan bij KVM-switches deel je de schermen niet. De muispijl verplaatst zich over de schermen en desktops alsof je met een gigantische desktop werkt. De computers moeten in hetzelfde lokale netwerk en subnet zitten. Op elke machine installeer je de tool, waar bij de tweede installatie wordt gevraagd de muispijl naar het nabijgelegen scherm te bewegen om de onderlinge posities te bepalen. Meer hoef je niet te doen.

meerdere computers bedienen ShareMouse macOS Windows

De gratis versie ondersteunt twee pc’s of Macs. De standaardversie (€30) doet dat ook, maar heeft extra functies, zoals de mogelijkheid bestanden tussen apparaten te verplaatsen. Met de professionele versie van €70 kun je maximaal negen computers met elk maximaal vier schermen bedienen. Omdat dit verwarrend kan zijn, hebben de ontwikkelaars enkele beveiligingen ingebouwd, bijvoorbeeld dat je bij applicaties in fullscreen instelt dat de muispijl binnen het scherm blijft. Door een toets in te drukken ontgrendel je deze vergrendeling dan weer. Ook heeft deze versie nog enkele extra functies om het werk overzichtelijk te houden en makkelijker te maken.

 

ShareMouse 5

Software voor meerdere computers bedienen zonder KVM-switch
Producentsharemouse.com
SysteemeisenWindows 10, macOS vanaf 10.13
Prijsgratis,
standaard €30
professional € 70

 

Lees uitgebreide achtergrondinfo in c't 03/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

NordVPN review: hoe goed & veilig is deze ‘duurdere’ VPN nou echt?

NordVPN is al meer dan tien jaar actief als commerciële VPN-dienst, waardoor het een van de langstbestaande spelers in de branche is. Maar hoe prestee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er