Meater Block: draadloze smart meat thermometer

Alieke van Sommeren
0

Slimme technologie duikt ook op bij kookhulpmiddelen. Met behulp van een Meater Block maak je elk stuk vlees of vis perfect gaar.

De Meater Block van bamboe is uitgerust met heel veel techniek voor een stuk keuken­gerei. Het is een oplaadstation en communicatie­hub voor vier probes, waarmee je vlees of vis op de perfecte temperatuur kunt garen. Elk van de vier ­metalen probes bevat een oplaadbare batterij, temperatuur­sensors aan de uiteinden en een bluetooth-module.

Via Bluetooth wordt verbinding gemaakt met het blok. Het blok werkt op drie AA-­batterijen of een usb-adapter en bevat een wifimodule en klein oled-display. De thermo­meters moeten voor de kooksessie volledig worden opgeladen. Om ze te laden klik je ze in het blok. Dankzij bluetooth zie je het huidige laadniveau op het display.

Meater Block bbq thermometer

De volgende stap is de Meater-app. Via een wizard laat je het blok verbinding maken met je wifi. Hoewel de thermometers via bluetooth met je smartphone communiceren, vergroot wifi het bereik. Met een account volg je het kookproces op afstand.

Om te starten met koken voer je het soort eten en de gewenste garing in. Na een tijdje berekent de app wanneer het eten naar verwachting klaar is. De thermometers kunnen ook gebruikt worden in de oven. Draadloze thermometers hebben het voordeel dat ze kunnen worden gebruikt wanneer voedsel aan het spit zit.  Je kunt ook een enkele ­probe aanschaffen, maar die heeft geen wifi dus dan moet je smartphone in de buurt blijven.

Meater Block
meegeleverdlaadstation, 4 probes
draadloosBluetooth LE 4.0, 2,4GHz-wifi
meettemperatuurext. 275 oC, kern 100 o
prijs€ 300

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Netatmo Thermostaat & slimme radiatorkraan

Met de slimme radiatorkranen van Netatmo in combinatie met de Thermostaat kan iedereen in huis zijn eigen kamertemperatuur instellen.

Zelflerende thermostaat en slimme rookmelder van Nest geïntroduceerd

Gisteren  werden ze met een persconferentie in Amsterdam gelanceerd en vanaf vandaag zijn ze officieel  in Nederland en België te koop: de Learning Th...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er