Mail maar dan anders: Hey

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

Er zijn al veel pogingen geweest om sneller, beter en efficiënter met mailberichten om te gaan. De makers van het populaire Basecamp hebben daar een zeer geslaagd product voor gemaakt in de vorm van Hey.

De makers benoemen wel dat Hey een platform is (en mailprovider) en niet zozeer een ‘app’. Er wordt geen gebruik gemaakt van AI, maar HI: human interaction. Jij bepaalt wat er gebeurt.

We raden je aan om het introductiefilmpje over Hey onderaan dit artikel eens te bekijken, maar de website van Hey zelf bevat ook een duidelijke uitleg over de features.

De werkwijze

Het onboarden voor Hey gaat soepel. Je krijgt netjes een setje testmails en meldingen in de apps of browser voor je neus om je bekend te laten worden met de werkwijze.

Je krijgt een hey.com mailadres en als je wilt sluis je mails door van andere inboxen door daarin forwarding naar je hey.com-adres in te stellen. Custom domains staat voor later dit jaar op de planning.

Hey werkt via het principe van eerst het al dan niet goedkeuren van een afzender via The Screener, een imbox (geen spelfout, komt door de nadruk op important, immediate),  en standaard geen notificaties voor elk bericht dat binnenwaait.

Voor alles wat je al dan niet goedkeurt via The Screener geldt dat je je keuze altijd later weer ongedaan kunt maken.

Hey - mail maar dan anders

Je bepaalt zelf onder welke noemer je een e-mail schaart, en wat er dus uiteindelijk met het bericht gebeurt: de Imbox, een feed om nog eens te lezen of paper trail voor bonnen en facturen.

Als je een bericht goedkeurt, krijg je de optie om aan te geven welk soort bericht het is: is het een bericht van een persoon (wil je zien en op replyen), een nieuwsbrief of iets marketing-achtigs (puur ter informatie) of een orderbevestiging, bestelling, factuur of bon.

De berichten van een persoon belanden in je Imbox (met secties voor nieuwe mail en mail die je al hebt bekeken), nieuwsbrieven ter info in The Feed. Je bestellingen van je drankjes belanden in de Paper Trail waar je allerlei bonnen en transactionele informatie bij elkaar hebt zitten.

Voor elk bericht verschijnt de balk met opties onderin, waarmee je direct kunt beantwoorden, of Reply Later kunt kiezen of het bericht apart kunt zetten.

Via de overige opties onder het menu-item met drie punten verplaats je berichten ook tussen de Imbox, The Feed en de Paper Trail of naar de prullenbak en meer. Dezelfde fijne flow zit ook in de apps (desktop en mobiel).

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:

Dit artikel is met grote zorg samengesteld door de redactie van c’t magazine – het meest toonaangevende computertijdschrift van Nederland en België. Met zeer uitgebreide tests en praktische workshops biedt c’t de diepgang die je nergens online vindt.

Bekijk de abonnementen   Lees eerst verder

Workflow en naar eigen hand

Als je denk dat het prettig leren werken met Hey veel tijd kost: helemaal niet. Alles is lekker logisch opgezet, en veel opties hebben sneltoetsen zodat je in no time bepaalde mails direct op de gewenste plek zet. Al heel snel fiets je supersnel door je inkomende berichten en parkeer je de rest op een plek waar je later naar terug kunt.

Omdat standaard de notificaties uit staan, word je ook niet gek van allerlei onnodig geplingel voor mails die helemaal geen aandacht hoeven krijgen. Wil je van bepaalde afzenders wel een notificatie krijgen als ze je iets sturen? Dan stel jij dat bewust zo in.

Hey - los contact

Standaard krijg je geen notificaties, maar dat (en waar je mails landen) is altijd achteraf nog simpel aan te passen.

Hey biedt ook veel aanpasbaarheid en extra’s om snel alles terug te vinden en extra informatie toe te voegen. Notities aan berichten hangen kan (niemand behalve jij die ze ziet), onduidelijke onderwerpen zijn te hernoemen, complete mailwisselingen zijn te negeren.

De bestanden die met berichten worden meegestuurd zijn ook los te bekijken, waardoor je nooit meer door waslijsten mails hoeft voor die ene pdf of spreadsheet. Verschillende mailwisselingen aan elkaar knopen? Ook een optie.

Veiligheid en privacy

Bij e-mail denk je ook aan veiligheid en je privacy. Hey blokkeert mailtrackers en is niet geïnteresseerd in je persoonlijke data. Wel vragen ze daarom een vast bedrag van 99 dollar per jaar. Want als het gratis is, ben jij (of beter gezegd je data) het product.

Hey’s database is zowel tijdens gebruik als in rust versleuteld, waardoor onderhoud mogelijk is maar er geen toegang kan worden geboden tot mails van klanten. Onderweg is je data ook versleuteld. Het is echter niet E2E-encrypted, omdat Hey de sleutels nodig heeft voor het versturen en weergeven van je berichten.

Voor betalende klanten is 2FA een verplichting. Hey’s securitybeleid is duidelijk verwoord.

Conclusie

Voor mensen die werken met flinke hoeveelheden mail en op zoek zijn naar een goede manier om hier met zo min mogelijk werk en afleiding doorheen te komen, is Hey een goede kandidaat. Het idee dat de workflows moeten kloppen en je niet steeds met workarounds of onnodige afleiding moet werken spreekt ons in ieder geval erg aan, en de ervaringen van anderen zijn ook erg positief.

Wat ook een grote plus is, is het duidelijke beleid als het gaat om je privacy en het veilig afschermen van je mail.

Je mag Hey 14 dagen gratis uitproberen. Annuleer je binnen de trial, dan krijg je de optie om je mails en contacten te exporteren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

FairEmail veilige mail-app

De mailclient FairEmail is volledig gericht op privacy en het beschermen van je persoonlijke gegevens. Je kunt verschillende accounts gebruiken en je ...

Verdachte e-mail napluizen

Phishing is nog steeds een flink probleem waar nog veel mensen intuinen. Hoe kun je nu zelf bij een verdachte e-mail nagaan of je beduveld wordt of ni...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er