Mackie CR2-X serie review: CR2-X Bar Pro & CR2-X Cube in de test

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op twee producten uit de Mackie CR2-X serie. Deze serie van Mackie belooft rijk geluid voor op je bureau, maar ondanks identieke drivertechnologie klinken ze toch verschillend.

  CR2-X Bar Pro Soundbar en CR2-X Cube Luidsprekers

  De CR2-X Bar Pro soundbar en CR2-X Cube luidsprekers zijn beiden ontworpen om een kamervullend geluid te bieden, zelfs uit een compact ontwerp. Opmerkelijk is dat de aansluitingen voor de Cube-luidsprekers zich bevinden in de rechterspeaker. Het versterkte audiosignaal wordt via een RCA-kabel naar de linker speaker geleid. Hierbij ontvang je een kabel van slechts 1,15 meter lengte.

  Meerdere aansluitmogelijkheden

  Zowel de Bar als de Cube zijn uitgerust met een USB-C-aansluiting die niet alleen dient als audio-interface, maar ook als audiojack-out en Bluetooth 5.0. Bovendien kun je een subwoofer aansluiten via een speciale 3,5-mm-jack, waarbij een korte kabel wordt meegeleverd. Het volume regel je eenvoudig met behulp van een aanraakgevoelige strook op de bovenkant van de Bar en op de rechterspeaker van de Cube. Hierbij werkt het verschuiven van je vinger soepel, maar tikken op de gewenste positie blijkt minder effectief te zijn.

  Audioprestaties en verlichte ledstrips

  Het meest opvallende aspect van de S13 is het oled-scherm. Met een resolutie van 2880 × 1800 pixels en een handige beeldverhouding van 16:10, biedt het scherm een responstijd van slechts 0,2 ms en een piekhelderheid van 600 nits. Daarnaast heeft het een grote kleurruimte en is het Pantone-gevalideerd. Het hoge contrast van 1.000.000:1 zorgt ervoor dat alles op het scherm haarscherp wordt weergegeven. Een klein nadeel van het oled-scherm is dat het kan spiegelen.

  Conclusie Mackie CR2-X serie review

  Al met al biedt de Mackie CR2-X serie diverse geluidsopties voor bureaugebruik, waarbij de Cube-luidsprekers helderheid en kracht leveren, terwijl de Bar Pro uitblinkt bij spraakopnames. Ondanks de veelzijdigheid en handige functies zoals USB-C en Bluetooth 5.0, zijn er enkele nadelen, zoals ondimbare ledstrips en matige muziekweergave. De toevoeging van de subwoofer verbetert echter aanzienlijk de algehele luisterervaring, waardoor een meeslepend geluid wordt gecreëerd voor diverse behoeften op het bureau.

  Mackie CR2-X serie review: plus- en minpunten

  +CRZ-X Cube klinkt prima
  bediening matig
  korte kabels

  Mackie CR2-X serie specificaties

  Fabrikant

  Mackie

  driverconfiguratie Bar Pro / Cube / CR6S2 × 70mm full range, 2 passieve radiators / 83mm full range / 16,5mm lage tonen

  connectiviteit Bar Pro & Cube / CR6S-X

  USB-C-audio (16 bit / 24 kHz stereo, Bluetooth 5.0, 3,5mm jack in en uit / 3,5mm-jack (sub-in)
  Shoplink en prijsMackie CR2-X Bar PRO soundbar: bax-shop.nl, circa 207 euro
  Mackie CR2-X Cube luidsprekers: bax-shop.nl, circa 200 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

  De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

  Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

  In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er