lolcat – review – Je terminal veranderen in een kleurrijke regenboog

Redactie
0

Met het programma lolcat verandert de terminal in een regenboog. In dit artikel werpen wij een blik op een programma dat niet helemaal serieus bedoeld is, maar wel leuk is om naar te kijken. Ben je nu ook zo nieuwsgierig naar dit programma? Lees van vooral dit artikel lolcat – review – Je terminal veranderen in een kleurrijke regenboog verder.

Lolcat - review - Je terminal veranderen in een kleurrijke regenboog!


Ontvang gratis informatie en tips over Linux gerelateerde programma’s, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Cat versus lolcat review

Het aloude programma cat voor Linux leest bestanden (of standaardinvoer) en voert wat het leest uit naar de standaardoutput. Het programma lolcat doet hetzelfde, maar het produceert output in haast psychedelische regenboogkleuren. Wanneer je je een weg moet banen door duizenden regels van een logbestand, maakt dat het werk minder saai.

De kleuren en de mogelijkheden – lolcat – review

Normaal gesproken genereert lolcat de regenboogkleuren willekeurig. Naar wens kun je ze aanpassen met enkele parameters. Met de parameter -a produceert het programma zijn uitvoer regel voor regel met een kleine animatie. Als je een beetje tijd doorbrengt met lolcat, leer je meteen ook iets over de mogelijkheden van je eigen terminal en andere programma’s, want af en toe loopt er wel eens wat mis.

Impressie

De video hieronder geeft een impressie over hoe lolcat er uitziet in gebruik. Neem vooral een kijkje maar neem het natuurlijk ook niet al te serieus!

Conclusie – lolcat – review

Een ding kunnen wij in ieder geval vooropstellen: dit programma doet in wijze niets anders of beters dan het aloude programma cat. Wel zorgt dit programma ervoor dat het werk wellicht wat minder monotoon wordt. lolcat kan dus eigenlijk gewoon gezien worden als een programma dat in het leven is geroepen puur voor de lol. Mocht je je dus vervelen tijdens het werken in cat, neem dan zeker even de moeite om lolcat te gebruiken om je werk toch wat leuker te maken!

lolcat – review – plus- en minpunten

+ Tool puur voor de lol
+ maakt werk minder monotoon
+ gratis

lolcat

producentm-o-e
systeemeisenHDMI, micro-USB
Te downloaden viagithub.com

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 04, 2022, pagina 24).

Lees meer over software en hardware in c't 04/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Surfshark VPN review: VPN gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten

Surfshark VPN, dat werd gelanceerd in 2018, blijft een van de relatief jonge commerciële VPN-diensten. Toch wil de VPN-dienst indruk maken met moderne...

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er