Logitech MX Mechanical review: mechanisch voor kantoorgebruik

Elwin Hodžić
0

In deze review werpen wij een blik op de MX Mechanical van Logitech. Dit is een low-profile toetsenbord met mechanische switches uit de stal van Kailh en dual-connectiviteit.

Logitech MX Mechanical review

 

 

Logitech MX Mechanical keycaps & behuizing

De MX Mechanical is een toetsenbord van normaal formaat met alle typische toetsen, inclusief het numerieke toetsenblok aan de rechterkant en zeven extra toetsen rechtsboven.  Zoals zijn naam ook al aangeeft, beschikt dit toetsenbord over mechanische switches. De aanslag van het testexemplaar met Kailh Choc Brown low-profile switches was prettig licht en met een fijn gedempt geluid. Als je wilt is er ook een clicky-versie en lineaire versie te kiezen.

De behuizing is grotendeels van kunststof. Alleen de bovenplaat waar de knoppen in zitten is van aluminium. Dit heeft ook invloed op het geluid bij het typen.

De keycaps zijn een beetje aan de wiebelige kant bij dit toetsenbord. Toch voelt de rest van het toetsenbord goed en stevig aan. Aan de bovenzijde is het toetsenbord een tikje verhoogd. Hier en daar zitten de toetsen een beetje op elkaar geperst, waaronder de F-reeks en de rij eronder, die strak aansluiten.

Rechtsboven zit een indicatieled, een USB-C-poort voor het laden en het powerschuifje. Wij kregen de accu met moeite leger getypt met de verlichting op de laagste stand. Volgens Logitech houdt het toetsenbord het zonder verlichting tot tien maanden uit.

Logi Options+-software

Met de Logi Options+-so­ftware valt er te tweaken aan de keymapping en verlichting van de Logitech MX Mechanical. Deze software heeft een moderne interface die lekker simpel en intuïtief is. In principe zou iedereen dus ook met deze software overweg moeten kunnen.

De connectiviteit & accuduur

Het toetsenbord communiceert draadloos met Windows-pc’s en Macs. Je kunt het toetsenbord draadloos gebruiken via de Bolt USB-dongle of via Bluetooth. Het opladen van de MX Mechanical gebeurd door middel van een USB Type-C Kabel.

Afhankelijk van de instelling van de achtergrondverlichting gaat de batterij van de MX Mechanical 15 dagen tot 10 maanden mee. De LED’s branden alleen wit. Dankzij een sensor in het toetsenbord, kan het toetsenbord de intensiteit automatisch aanpassen aan de omgevingshelderheid.

Conclusie Logitech MX Mechanical review

Al met al kunnen wij vooropstellen dat het toetsenbord zeker interessant kan zijn voor iemand die een mechanisch toetsenbord op kantoor wilt hebben die er netjes uitziet. Toch hangt hier wel een flink prijskaartje aan. Het toetsenbord is namelijk aan te schaffen voor rond de 170 euro.

Eventueel zou je het toetsenbord ook kunnen combineren met de nieuwe Logitech MX Master 3s, die tegelijkertijd met dit toetsenbord is uitgebracht.

Logitech MX Mechanical review – plus- en minpunten

+ fijne aanslag
+ dual connectiviteit
prijzig

Logitech MX Mechanical specificaties

FabrikantLogitech, logitech.com
ConnectiviteitBluetooth LE, Logi Bolt-dongle (USB-A)
SwitchkeuzeKailh Choc V2 Brown, Red, Blue
MeegeleverdUSB-A naar USB-C-laad kabel, Bolt-dongle, handleiding
Shoplink en prijsAmazon,  circa 140 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 10, 2022, pagina 24.)

Lees meer over toetsenborden in c't 05/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

OWC Express 4M2 review: externe behuizing voor maar liefst 4 M.2-ssd’s

Als je geen opslagruimte meer hebt in je laptop, is er altijd nog de optie om een externe ssd aan te sluiten. Als je daar echter nog steeds niet genoe...

Alpenföhn Panorama 2 review: cpu-koeler voor compacte (mini-)pc’s

In deze review werpen we een blik op de Panorama 2 van Alpenföhn. Deze cpu-koeler koelt processors tot 95 watt en dankzij de geringe hoogte is hij ges...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er