Logitech MX Master 3S review: een subtiele upgrade

Elwin Hodžić
0

Logitech heeft­ z’n MX Master-muis weer een subtiele upgrade gegeven. In deze Logitech MX Master 3S review kijken wij naar de subtiele upgrades van dit nieuwe model.

Logitech MX Master 3S review:


Ontvang gratis informatie en tips over (gaming) muizen schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Is er een verschil aan de buitenkant te zien tussen de Logitech MX Master 3S en de 3?

De MX Master-muizenserie kent zo z’n vaste schare fans. Het is een zeer degelijke muis die ontspannen in de hand ligt met een ruime duimsteun en ondanks z’n gewicht (141 gram) vlot over je muismat schuift­. De 3S is een kleine update ten opzichte van de 3, en als je de muizen vergelijkt zie je geen verschillen in looks.

Kan je het verschil voelen tijdens het gebruik tussen de Logitech MX Master 3S en de 3?

Het verschil is misschien vanaf de buitenkant niet te zien, maar je kan het wel merken in het gebruik. De switches onder de knoppen van de Logitech MX Master 3S zijn namelijk aanmerkelijk stiller. Zelfs in een zeer rustige omgeving valt het klikgeluid vrijwel niet op.

 

Upgrade in de connectiviteit

De muis biedt ook weer dual connectiviteit met bluetooth en een dongle, maar de Unifying-dongle is vervangen door de nieuwe Bolt-versie. Dat is Logitechs nieuwe draadloze techniek, afgeleid van bluetooth low energy en het legt een goed beveiligde verbinding tussen randapparatuur en pc’s. Logitech zet de techniek in voor zijn zakelijke productreeksen en kan 10 meter halen.

Logitech Option+-software

In de Logitech Option+-so­ftware zie je nog een andere upgrade: een schuifje om de sensor open te draaien naar de volledige 8000 dpi, bedoeld voor nauwkeurig gebruik op monitors met fikse resoluties, die steeds gangbaarder worden.

Kort laden, lang gebruiken

Je hoeft je bij de Logitech MX Master 3S in ieder geval geen zorgen te maken over een lege batterij wanneer je hem draadloos gebruikt. Met een minuut snelladen USB-C kun je weer drie uur doormuizen.

Conclusie

Wij kunnen vooropstellen dat de Logitech MX Master 3S een zeer comfortabele en degelijke muis is. Ook is de dual connectiviteit echt een pluspunt naar onze mening. Wel staat hier tegenover dat de muis niet per se voor iedereen weggelegd is door de wat duurdere prijs. Toch is het voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis wel een prima keus.

Logitech MX Master 3S review– plus- en minpunten

+ zeer comfortabel en degelijk
+ dual connectiviteit
prijzig voor een muis

Logitech MX Master 3S specificaties

FabrikantLogitech, logitech.com
ConnectiviteitMU-PE1T0K
dpi-rangeUSB 3.2 Gen 2
meegeleverdUSB-A naar USB-C-laadkabel, Bolt-dongle, handleiding
Shoplink en prijsAmazon,  circa 105 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 08-09, 2022, pagina 23.)

Lees meer over (gaming) muizen in c't magazine 10/2023

Meer over

Hardwaremuis

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

tado° Slimme Thermostaat review: efficiënt je huis verwarmen

In deze review werpen we een blik op de tado° V3+ slimme thermostaat waarmee je je huis op de meest efficiënte manier kunt verwarmen.  Hij is zowel be...

Shuttle XH510G2 review: prima barebone voor diverse toepassingen

In deze review werpen we een blik op de XH510G2 van Shuttle. Dit is een veelzijdige barebone die veel flexibiliteit biedt. Dankzij de vele aansluitmog...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er