Logitech MX Keys & MX Master 3 voor je Mac

Alieke van Sommeren
0

De space grey finish van de MX Keys en MX Master 3 for Mac match perfect bij je Apple-hardware. Wat belangrijker is, is het comfort en de functies en dat is bij beide apparaten goed geslaagd.

Logitechs MX Keys voor Mac voelt aan als een solide ‘plank’ die erg strak is afgewerkt.  De meeste toetsen hebben een lichte uitholling waardoor je vingers comfortabel in de toetsen vallen. De toetsaanslag is licht en de travel kort en er komt weinig lawaai vanaf tijdens fanatiek typen. Maximaal drie apparaten zijn te pairen waarna je er met een druk op de toets tussen wisselt. De meegeleverde Unifying-dongle gebruiken is ook een optie.

Logitech MX Keys voor Mac

In de verhoging aan de bovenkant zitten de USB-C-poort voor het laden en de aan/uit-knop. Rechts bovenaan zit een led die kort brandt na het aanzetten. De functietoetsen die je kent van Apple-toetsenborden zijn aangevuld met toetsen om tussen gepairde apparaten te wisselen en sneltoetsen voor bijvoorbeeld het maken van screenshots en het vergrendelen van je Mac.

De witte toetsverlichting is in 7 stappen te regelen. Dankzij lichtsensors springt de verlichting aan als je vingers zich naar de toetsen bewegen, en schakelt de verlichting uit na een tijdje niets in de buurt te hebben gedetecteerd. Dit is behalve handig ook accubesparend. De accu moet het tien dagen volhouden. Wij kregen hem in een week flink doortypen niet leeg. Als je geen toetsverlichting nodig hebt houdt de accu het tot 5 maanden uit. Opladen kan via de meegeleverde USB-C/USB-C-kabel.

Logitech MX Keys voor Mac
draadloosBluetooth LE, Unifying-dongle
meegeleverdUnifying-dongle, USB-C/USB-C-kabel
prijs€ 100

MX Master 3 voor Mac

De MX Master 3 heeft een design waarbij je hand als vanzelf in een relaxte houding valt. De muis beweegt soepel over de muismat en is niet te gewichtig. Je duim heeft een eigen ruime rustplek en daar zit ook een kleine gesture-knop om veeggestures te gebruiken. Via de software kun je direct presets voor populaire programma’s gebruiken, of zelf alles naar eigen smaak instellen.Logitech MX Master 3 voor Mac - opzij

Behalve de gesture-knop zitten er nog 2 kleine duimknoppen op, een scrolwiel voor horizontaal scrollen (fijn voor spreadsheets), en een normaal scrolwiel met een kleine knop eronder voor het wisselen tussen scrollen met of zonder weerstand. Onderop zit een knop om tussen drie gepairde apparaten te wisselen. Ook bij de MX Master 3 wordt een USB-C-kabel meegeleverd voor het laden. Met een laadsessie van 3 minuten kun je weer 8 uur aan de slag. Met een volledige lading is tot 70 dagen haalbaar.

De MX Master 3 samen met de MX voor Mac is met Logitechs software ook te gebruiken op een Mac en Windows-pc tegelijk, en bestanden overzetten wordt zo extra makkelijk.

De looks  van beide apparaten matchen keurig met de Apple-hardware, maar vooral de combinatie van de degelijke constructie en afwerking plus de praktische functies scoort punten.

Logitech MX Master 3 voor Mac
draadloosbluetooth LE
meegeleverdUSB-C/USB-C-kabel
prijs€ 110

 

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

Meerdere computers bedienen met 1 toetsenbord en muis

Met ShareMouse kun je tot negen Windows-pc’s en/of Macs bedienen met één toetsenbord en muis, zonder KVM-switch of extra hardware. Een korte review.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er