Logitech G915 Lightspeed draadloos gaming-toetsenbord

Alieke van Sommeren
0

De Logitech G915 Lightspeed combineert low profile mechanische toetsen met dubbele draadloze connectiviteit en een uitstekende accuduur.

Zodra je de Logitech G915 Lightspeed uit de doos tilt voelt alles stevig en premium aan: geen piepje of kraakje te bespeuren en mooi brushed metaal. De platte behuizing met de low profile-switches (keuze uit linear, tactile of clicky) heeft voetjes om het toetsenbord 4 of 8 graden te verstellen.

Verbinden kan via bluetooth of de meegeleverde dongle. Het wisselen gebeurt in een oogwenk, handig om het toetsenbord voor twee apparaten tegelijk te gebruiken. Let er bij het typen via bluetooth wel op dat je daarvoor al de onboard profielen voor de verlichting aanzet, aangezien de G Hub-software niet via bluetooth zijn werk kan doen.

Logitech G915 lightspeed

Ook bij fanatiek op de toetsen duwen kregen we geen metalen ‘ping’ of andere vervelende bijgeluiden te horen. Erg jammer is dat niet alle extra functietoetsen meekleuren met de RGB-verlichting. Ze worden wel meegenomen bij het dimmen van de verlichting. Het scrolwiel voor het volume heeft een subtiele hoeveelheid grip.

Gezien het forse prijskaartje van de G915 hadden we een USB-C-laadkabel logischer gevonden, maar het blijft bij micro-USB. Als je eenzelfde ervaring maar dan bedraad prima vindt, is de iets betaalbaardere G815 (€180) een alternatief.

De accuduur van de G915 is indrukwekkend: een week lang konden we fanatiek typen en gamen met verlichte toetsen voordat rood knipperende verlichting aangaf dat het tijd werd bij te laden.

afmetingen475 × 150 × 22 mm
wirelessbluetooth, dongle
switcheslow profile GL (linear, tactile of clicky)
geheugen2 lichtprofielen, 3 G-keys macroprofielen
gewicht1025 gram
prijs€ 230

Meer hardware-reviews in c't 08-09/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Meerdere computers bedienen met 1 toetsenbord en muis

Met ShareMouse kun je tot negen Windows-pc’s en/of Macs bedienen met één toetsenbord en muis, zonder KVM-switch of extra hardware. Een korte review.

Wit toetsenbord voor de huiskamer

Logitech introduceert een speciale witte editie van zijn Wireless Touch Keyboard K400. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gebruik in de woonka...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er