Logitech G512 Carbon gamingtoetsenbord

Alieke van Sommeren
0

Een klein deel opfrissen: een refresh. De G512 Carbon (Lightsync) had echter nog een tikje extra opfrissing kunnen gebruiken.

Wat valt er als eerste op als je het toetsenbord uitpakt: twee USB type A-stekkers. Dit is in verband met de passthrough-poort rechtsboven. Middenboven zit een schroefgat, ooit bedoeld om bepaalde accessoires op te bevestigen.

De RGB-verlichting is weer prima in orde: via G-Hub aan te passen en in profielen te bewaren. De opdruk voor de F-toetsen die via de functietoetsen ook een speciale functie hebben zit aan de voorkant van de toetsen. Dit lees je bij daglicht goed af, maar vanwege de locatie worden ze niet opgelicht in het donker. Via G-Hub zijn de toetsen aan te passen.

Ondanks het fullsize formaat oogt de Carbon met zijn geborstelde aluminium compact, dankzij dunne randen en geen extra macro-toetsen.

Logitech G512 Carbon

 

Let bij aankoop op de toetsenbordindeling en de daarbij beschikbare switches. De kleine ‘bump’ bij tactile switches maakt voor veel gebruikers het tikken net wat prettiger. Wel viel op dat bij het letterdeel er een lichte metalige ’ping’ te horen is tijdens het typen.

Het is jammer dat het wat lelijk ogende schroefgat niet is weggelaten en de USB 2.0-aansluitingen niet zijn opgewaardeerd naar USB 3.0. Daarmee was de passthrough-poort wat veelzijdiger geworden.

Logitech G512 Carbon
aansluiting2 x USB 2.0 type A
overigUSB 2.0-passthrough, RGB-verlichting, speciale toetsen via functietoets
prijs € 120

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Dygma Raise mechanisch ergonomisch toetsenbord

Ex-e-sporters wilden een ‘perfect’ ergonomisch gaming-toetsenbord bouwen: compact, splitsbaar, en naar eigen (switch)smaak aan te passen. Die poging i...

Roccat Vulcan 120 AIMO gaming toetsenbord

De Vulcan 120 AIMO van Roccat is een high-end toetsenbord met RGB-verlichting en polssteun. Hij werkt met Roccats eigen Titan-switches.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er