Logitech G502 Lightspeed: draadloos alsof ie bedraad is

Alieke van Sommeren
0

De Logitech G502-reeks heeft er een draadloze variant bij. De Lightspeed is de draadloze versie van de G502 Hero met dezelfde 16.000dpi-sensor.

Zodra je je hand op de Lightspeed legt, vallen de stroeve rubberen patronen op waar je duim, ringvinger en pink op rusten. Aan de onderkant zitten flinke teflonvoetjes, waardoor de muis prettig over je muismat vliegt. De muis is naar keuze te verzwaren met de meegeleverde gewichtjes.

Net onder de linker- en rechtermuisknop zit de lock-knop voor het scrolwiel, om te wisselen tussen normaal scrollen en hyperscrollen. Een tip is om tijdens het gamen het scrolwiel te blokkeren, omdat de muis anders gaat ratelen door het snel zijwaarts bewegen.

Logitech G502 Lightspeed
De knoppen stel je naar keuze in met de G HUB-software, net als de twee verlichte zones. Via een dedicated knop komt de accu­stand in beeld (3 strepen). Dezelfde strepen worden gebruikt voor het weergeven van de dpi-standen, waar je snel tussen kunt wisselen. De draadloze ontvanger is in de muis op te bergen.

Gezien de prijsklasse hadden we eigenlijk een meer moderne en makkelijker te gebruiken USB-C-aansluiting aan de muiszijde verwacht, maar er wordt een micro-usb-­aansluiting gebruikt. De Lightspeed is ook via de Logitech Powerplay-mat op te laden. Zodra de accu leeg dreigt te raken, licht de muis rood op. Bij continu gebruik met verlichting heb je een accuduur van twee dagen, zonder verlichting 60 uur. Tijdens het opladen kun je hem bekabeld gebruiken.

Logitech G502 Lightspeed

FabrikantLogitech
sensor, microprocessorHero (100 – 16.000 dpi), 32-bit ARM
knoppen11 stuks, programmeerbaar
gewicht114 gram
meegeleverdgewichtjes in opbergdoos, usb-kabel, draadloze
ontvanger, korte handleiding, bereikvergroter
prijs€ 130

 

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Logitech MX Vertical: een degelijke, mooi ogende verticale muis

De MX Vertical van Logitech is een degelijke, mooi ogende verticale muis. Hij zorgt dat je ontspannen en zonder  gewrichtsbelasting kunt muizen.

Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

De Logitech Wireless Zone wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er