Liniaal voor Android

Noud van Kruysbergen
0

Met een rolmaat is het meten van een lengte zo gedaan. Maar als je die niet bij je hebt, kan de app voor Android Liniaal (Ruler) je verder helpen.

Deze gratis Android-app hoort thuis in de rubriek kleine en handige tools met precies één functie. De app laat een liggende liniaal zien, verder niets. Als maateenheid kun je kiezen uit inch of centimeter.

Liniaal app voor Android

Bij de standaardinstelling leg je het te meten object op het display en dan lees je het resultaat af. De app laat de schaal boven en onder op het scherm zien – dat maakt het aflezen makkelijker. Als je zeker wilt weten dat de afmeting klopt, gebruik je de geïntegreerde kalibratiemogelijkheid. Het meten is makkelijker te doen met de twee modi die volgens het principe van een schuifmaat werken. Daarbij kan alleen de rechterkant bewegen of kunnen allebei de kanten bewegen.

Meten met je smartphone

Delen die niet zijn gemeten worden de app dan wit gelaten, en de delen die wel goed gemeten zijn, krijgen vervolgens een groene respectievelijk blauwe kleur. Die gekleurde delen verschuif je tot net tegen het object aan. De app laat de afmeting dan zien met twee cijfers achter de komma. Daarmee zijn zelfs diameters van bijvoorbeeld draden probleemloos te meten.

Met een klein beetje handigheid kun je Liniaal makkelijk bedienen. De app biedt ook de mogelijkheid om vierkante vlakken te meten, maar dat is in de praktijk eerder leuk dan echt handig. De Liniaal-app overtuigt nu juist vanwege zijn beperkte functionaliteit, daar zit zijn kracht.


Ontvang gratis meer tips voor handige apps, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Liniaal (Ruler) – app gegevens en downloaden

Digitale rolmaat
Producent, downloadNixGame, app downloaden via play.google.com
SysteemeisenAndroid vanaf 4.1
Prijsgratis

 

Lees over apps. smartphones en meer in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er