Liniaal voor Android

Noud van Kruysbergen
0

Met een rolmaat is het meten van een lengte zo gedaan. Maar als je die niet bij je hebt, kan de app voor Android Liniaal (Ruler) je verder helpen. Deze gratis Android-app hoort thuis in de rubriek kleine en handige tools met precies één functie. De app laat een liggende liniaal zien, verder niets. Als maateenheid kun je kiezen uit inch of centimeter.

Liniaal app voor Android

Bij de standaardinstelling leg je het te meten object op het display en dan lees je het resultaat af. De app laat de schaal boven en onder op het scherm zien – dat maakt het aflezen makkelijker. Als je zeker wilt weten dat de afmeting klopt, gebruik je de geïntegreerde kalibratiemogelijkheid. Het meten is makkelijker te doen met de twee modi die volgens het principe van een schuifmaat werken. Daarbij kan alleen de rechterkant bewegen of kunnen allebei de kanten bewegen.

Meten met je smartphone

Delen die niet zijn gemeten worden de app dan wit gelaten, en de delen die wel goed gemeten zijn, krijgen vervolgens een groene respectievelijk blauwe kleur. Die gekleurde delen verschuif je tot net tegen het object aan. De app laat de afmeting dan zien met twee cijfers achter de komma. Daarmee zijn zelfs diameters van bijvoorbeeld draden probleemloos te meten.

Met een klein beetje handigheid kun je Liniaal makkelijk bedienen. De app biedt ook de mogelijkheid om vierkante vlakken te meten, maar dat is in de praktijk eerder leuk dan echt handig. De Liniaal-app overtuigt nu juist vanwege zijn beperkte functionaliteit, daar zit zijn kracht.

Liniaal (Ruler)

Digitale rolmaat
ProducentNixGame, play.google.com
SysteemeisenAndroid vanaf 4.1
Prijsgratis

 

Deel dit artikel

Lees ook

Nokia X20 review: ambitieuze middenklasser

De Nokia X20 is voorzien van een camera van Zeiss en heeft een lange accuduur. En hij vertoont nog meer overeenkomsten met zijn legendarische voorgang...

Gigabyte Brix Pro mini-pc barebone voor zakelijk en privé

De Gigabyte Brix Pro barebone kan met zijn vier volwaardige HDMI-poorten het centrale middelpunt worden van een zakelijk informatiepunt of uitgebreide...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er