Lifx Tile Slimme tegels voor je smarthome

Marco den Teuling
0

De Tile van LIFX is een set lichttegels voor aan de muur. Dankzij firmware-updates is het product slimmer bruikbaar geworden.

Een Tile-set bestaat uit vijf witte plastic tegels van 20×20×3,5 cm. Je sluit de eerste met een langere kabel aan op voeding. De volgende tegels verbind je onderling met een korter kabeltje (40 cm). Per tegel plak je vier 3M-strips op de muur, waar de tegel met klittenband op plakt. Dat is een heel gedoe en je ziet eventueel stukjes verbindingskabel lopen. Je kunt wel zelf de lay-out kiezen en een tegel even eraf halen en bijvoorbeeld omkeren als hij ondersteboven hangt.

lifx tiles

De Tile gebruikt geen hub. Via een app (met verplicht account) koppel je hem aan je wifi en stel je alles in. Je kunt onder andere de helderheid en kleuren regelen of met kleur ‘tekenen’ op tegels. Elke tegel heeft 64 afzonderlijke kleurzones. Helemaal speciaal wordt dat met effecten waarbij de kleuren over de tegels bewegen. Die kun je finetunen en combineren met kleurenschema’s (Themes). Er is integratie met Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant en Microsoft Cortana. Sommige dingen gaan wat onhandig, zoals de lay-out opgeven of dag-nachtschema’s instellen.

De Tile kan veel licht geven (tot 2100 lumen) met knallende kleuren, maar heeft toch een vrij laag energieverbruik (max. 35W). Sinds de laatste firmware-update kun je tikken op een tegel om alles in of uit te schakelen of voor een ander effect. Handig, want dat werkt ook zonder smartphone.

Lifx Tile

Slimme lichttegels
FabrikantLifx, eu.lifx.com
Meegeleverd5 tegels, voedingsadapter, verbindingssnoeren, Command-strips, sjabloon
Prijs€ 200

 

Meer leuke gadgets vind je in c't 03/2024

Meer over

Smart homes

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

NordVPN review: hoe goed & veilig is deze ‘duurdere’ VPN nou echt?

NordVPN is al meer dan tien jaar actief als commerciële VPN-dienst, waardoor het een van de langstbestaande spelers in de branche is. Maar hoe prestee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er