Lego Hidden Side: speelgoed met extra dimensie

Alieke van Sommeren
0

De bouwsets uit de Hidden Side-serie van Lego moeten het speelgoed naar een andere dimensie voeren. Dat is echter niet helemaal geslaagd.

Lego verkoopt onder de naam Hidden Side acht bouwsets die je tot leven kunt wekken met de gratis Hidden-Side-app voor iOS en Android met behulp van augmented-reality (AR). Het is creatief, technisch en een augmented-reality-spel in één.

Het avontuur speelt zich af in het kleine plaatsje Newbury, dat te kampen heeft met geesten. Je speelt vanuit het perspectief van de spookjagers of van een spook. De minifiguren Jack Davids (held), Parker L. Jackson (heldin) en het technisch onderlegde genie J.B (vergelijkbaar met Emmet ‘Doc’ Brown uit de Back to the Future-films) zijn de protagonisten in het verhaal. De kinderen verzamelen bij het jagen op spoken verschillende items waarmee de virtuele karakters zijn te upgraden en verbeteringen zijn vrij te spelen.

Lego Hidden Side

De Spookexpress van 85 euro laat het nadeel zien van de Hidden Side-reeks. De Lego-trein zit verankerd aan het spook­station, zodat zijn positie vaststaat en de AR zijn werk kan doen. Op die manier bestaat het Lego-spel met Hidden Side vooral uit veel om de trein heen rennen met je smartphone, zonder dat daar extra creativiteit bij komt kijken.

De liefdevol vormgegeven bouwsets zijn ook zonder AR prima speelgoed, maar voor dat bedrag zou Lego wel een grotere bouwset mogen leveren.

Lego Hidden Side
verkrijgbare sets70418–70425
hardware-eisenAndroid-apparaat met ARCore, iOS-apparaat met ARKit 2
prijsvanaf € 20

c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er