Koptelefoon JBL Tour One – review

Redactie
0

De JBL Tour One is een koptelefoon met uitgebreide functies en een goede app, maar kan zich niet meten met andere koptelefoons in dit prijssegment.


koptelefoon JBL Tour One


Bediening via schelpen

De besturing via het tikken op het oppervlak van de oorschelp werkt goed en intuïtief. Andere instellingen zoals het automatisch pauzeren of doorspelen bij het afzetten zijn via de app te configureren.

Microfoons

De vier microfoons in de randen zorgen ervoor dat gesprekken aan de andere kant van de lijn goed verstaanbaar zijn. De binnen­komende stem van de gespreksparter klonk echter wat weggemoffeld of verdronk regelmatig in de toegepaste ruis­onderdrukking.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

ANC is dan ook niet het sterkste punt. De ambient-aware-functie grijpt schijnbaar ongecontroleerd in door de dynamiek van het geluid te laten zwabberen en weg te ­drukken.


Conclusie JBL Tour One koptelefoon

In een rustige omgeving naar muziek luisteren werkt prima, maar deze JBL behaalt hier geen betere resultaten dan goedkopere versies van de fabrikant. Over het algemeen is de ruimtelijke verdeling goed en helder, maar het springt er niet uit. De bassen zijn te dik aangezet en in het midden­gebied wordt de muziek iets afgevlakt. In de app kun je de EQ zelf goed aanpassen en eigen profielen opslaan en ook andere instellingen zijn via de app goed te beheren.


Plus- en minpunten

  • +     EQ-aanpasfunctie
  • +/-  geluidskwaliteit onevenwichtig maar aanpasbaar
  • –      erg warm op de oren

JBL Tour One koptelefoon

verbindingBluetooth 5.0
drivers40 mm
oplaadtijd2 uur
afspeeltijd50 uur (25 met ANC)
gewicht268 g
jbl.nl€ 300

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel van Nick Muijs, en verscheen eerder in c’t 12, 2021, p25)


 

Lees meer reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Bose noise cancelling koptelefoon (met 11 niveaus)

De Noise Cancelling Headphones 700 is een nieuw model in de lijn van slimme koptelefoons van Bose. Dit model biedt nu de mogelijkheid het niveau van d...

Epos Adapt 165T USB II headset – Sennheiser

De Adapt 165T-headset heeft dankzij Sennheiser een goed geluid. Hij is wel bedoeld voor onderweg, niet voor een hele werkdag.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er